Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Zege Borja Garcia in tweede race

De Spanjaard Borja Garcia (RC Motorsport) won eindelijk zijn eerste wedstrijd in Spa-Francorchamps nadat hij het gehele jaar al mee streed voor de topplaatsen. De tweede plaats was voor Maldonado (Draco Multiracing USA) die de wedstrijd na een slechte start eigenlijk al verloor. Derde werd Andy Soucek (Interwetten.com). Deze drie rijders staan op dezelfde volgorde in de tussenstand om het kampioenschap.

De start van de wedstrijd moest 40 minuten worden uitgesteld nadat de vangrail flink was beschadigd na een crash in de GT3-race op het rechte stuk van Les Combes. Polesitter Pastor Maldonado had een zeer slechte start. Garcia vertrok daarentegen goed en nam de leiding, voor Alx Danielsson en Maldonado. In Les Combes was er een aanrijding waarbij Jaap van Lagen, Valsecchi en McIntosh betrokken waren. Einde van de race voor dit trio na amper twee kilometer.
Na de optimistische geluiden van Jaap van Lagen gisteren na de mooie vijfde positie dat er vandaag wel eens een verrassende positie zou kunnen worden behaald resulteert dit zoals vaker in zijn Renault 3.5 wedstrijden in een voortijdige crash. Een beetje met het koppie rijden zou beter op zijn plaats zijn geweest.
De topdrie bleef ongewijzigd totdat Alx Danielsson in Blanchimont na een lekke band spinde en hard in de bandenstapels knalde. De Safety Car kwam op de piste en de Zweed - in lichte shocktoestand verkerend - moest uit zijn wagen worden bevrijd. De veiligheidswagen bleef vijf ronden lang op de baan. Bij de herstart sloeg Garcia een kleine kloof en hield Maldonado achter zich tot aan de finish. Andy Soucek werd derde, Alvaro Parente vierde.

Uitslag Race 2:

1. Borja GARCIA RC Motorsport 16 ronden in 41:16.177
2. Pastor MALDONADO Draco Multiracing USA +1.068
3. Andy SOUCEK Interwetten.com +3.380
4. Alvaro PARENTE Victory Engineering +3.853
5. Eric SALIGNON Interwetten.com +7.250
6. James ROSSITER Pons Racing +7.968
7. Mikhail ALESHIN Carlin Motorsport +8.419
8. Ben HANLEY Cram Competition +9.098
9. Marco BONANOMI Tech 1 Racing +10.062
10. Robbie KERR KTR +13.562
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet