Acceleration 14

Acceleration: Nederlanders grossieren in tweede plaatsen bij eerste Acceleration races

startgrid pickups 4238

Dat soort kleine aanloopproblemen accepteren gelukkig ook alle deelnemers, hoewel bij de Pickups Danny van Dongen wel (gedeeltelijk) werd bestraft voor een loshangend achterlicht.... Hij negeerde drie ronden de waarschuwing daarvoor uitgehangen door de wedstrijdleiding en zag vervolgens de zwarte vlag, hetgeen hem een podiumplaats kostte.

start pickups 5838
Hij werd echter alsnog opgenomen in de einduitslag (als 9e) in de door de Zweed Alx Danielsson gewonnen eerste race van de MW-V6 Pickup Series. Kelvin Snoeks werd op ruim 7 sec tweede, ruim voor de Spanjaard Carlos Alvarez.

start pickups 5088

In de tweede race herpakte Danny van Dongen zich knap door tweede te worden achter de Ier Eion Murray. Carlos Alvarez werd wederom derde. De meeste rijders van de Pickups hadden het zwaar, want bij een aantal auto's ging de stuurbekrachtiging kapot en dat betekende hard werken. Vooral als je niet helemaal fit bent is het met de temperaturen hier een zware belasting.

actie pick up 3883

Maar de gevechten zijn mooi en het publiek geniet van deze bijzondere klasse. Maar ook de rijders: "Het is echt wel een gave klasse, zeker als er later in het seizoen nog meer auto's bijkomen dan krijg je overal leuke gevechten," meende ook 'gastrijder' Daniel de Jong.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet