Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Stan van Oord wil racekilometers maken in de Clio Cup Benelux

svo paasraces 9814

Met zijn 16 jaar is Stan van Oord één van de jongste deelnemers aan de nieuwe Clio Cup Benelux. Van Oord heeft enige race-ervaring opgedaan in de wedstrijden van de DRDO, de Dutch Race Drivers Organisation en DNRT 10-uurs race alsmede de Final 4 gedurende het WEK kampioenschap en wil zich nu graag meten in een echte merkencup. Zijn keuze voor de Clio Cup Benelux is dapper, want in deze klasse rijden veel Nederlandse topcoureurs, vaak met jarenlange ervaring. Van Oord's doelstelling voor seizoen 2014 is om veel racekilometers te maken in het oude model Clio en volgend seizoen competitief te zijn in een nieuwe Clio.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Co van der Gragt e.a.

19apr14-0452


De Clio Cup Benelux kent dit seizoen drie klassementen. Allereerst natuurlijk het overall klassement, daarnaast de Clio Cup Challenge voor rijders met het oude model Clio en tenslotte het Junior-klassement, waarin rijders jonger dan 25 jaar meestrijden. In de laatste twee categorieën doet Stan van Oord mee voor de prijzen, maar de jonge coureur uit het Noord-Brabantse Woudrichem is realistisch genoeg om te weten dat hem een zwaar seizoen te wachten staat: "In het junior-klassement doet ook de huidige Clio-kampioen Marcel Dekker mee. Die is zo goed dat ik daar echt geen kans maak. Ik focus me daarom op de Clio Challenge met voorlopig als enige doel om mezelf steeds verder te verbeteren."

svo paasraces 9793

Bij zijn Clio Cup-debuut tijdens de Paasraces werd het Van Oord duidelijk waar hij op dit moment staat. "Ik hoopte vooraf dat ik het tempo van de rijders voor me zou kunnen volgen. Dat lukte gelukkig, want ik heb zowel in de eerste als de tweede race leuke strijd geleverd met Martijn Kool. Ik kon het in de eerste race helaas niet van hem winnen en moest hem laten gaan. In de tweede race hoopte ik die strijd voort te kunnen zetten, maar jammer genoeg viel mijn Clio in de negende ronde stil. Toen ik de Kumho-bocht naderde had ik geen aandrijving meer en moest ik de strijd opgeven. Erg jammer dat ik de tweede race niet kon afmaken, maar ik heb dit weekend erg veel geleerd en ga nu met meer zelfvertrouwen naar Spa-Francorchamps."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet