DRDO

DRDO: JS Racing: vierde seizoen DRDO, vier BMW’s

Foto 1

JS Racing is alweer voor het vierde seizoen op rij actief in de Dutch Race Driver Organisation. Eigenaar Jaco Sekeris: "Dit jaar zijn we met vier BMW's van de partij, waaronder een nieuw opgebouwde auto voor de DRDO BMW M3 Cup."

Tekst en foto's: PR

JS Racing kennen we onder meer van Jan Hein Witzand, die vorig jaar als zesde eindigde in de DRDO BMW M3 Cup. André van der Laan was vorig seizoen van de partij met zijn BMW Compact E36, waarmee hij in de Specialklasse reed. De beide rijders komen ook dit seizoen weer onder de vlag van JS Racing uit. "Waarbij André waarschijnlijk overstapt naar een BMW 130i", onthult Sekeris. "Dinsdag 22 april, tijdens de eerste DRDO-races op Circuit Park Zandvoort, weten we meer."

M3 E46 en Compact E46
Jan Hein Witzand is niet de enige 'JS-coureur' in de DRDO BMW M3 Cup. Jaco: "Peter van Gils en Marc Naessens delen een BMW M3 E46 die afgelopen winter volledig is opgebouwd. Dat wordt onze tweede auto in de BMW M3 Cup."
De bekende 'dikke' BMW Compact E46 van JS Racing is ook weer paraat. Mike Frigge en Willem Tuk besturen de voormalige auto van Peter van der Kolk, die uitkomt in de klasse Special Plus. De BMW is net zo snel als hij oogt, onder meer dankzij de motor van een E36 M3.

Foto 2

Veel rijden, veel plezier
Met drie DRDO-seizoenen achter de rug, kent Jaco Sekeris inmiddels als geen ander de sterke punten van de DRDO. "De rijders bij JS Racing zijn allen ondernemer. Voor hen is het ideaal dat het programma in het tweede deel van de middag begint, zodat ze eerst nog een dagdeel kunnen werken. Ondanks dat het programma vrij laat begint, hebben de deelnemers veel 'track time'. Ze rijden twee races van elk een klein uur, plus een vrije training en de kwalificatie."

De rijders van JS Racing rijden vooral voor hun plezier. Jaco: "Ze zijn op zoek naar een leuke klasse. Ook op dat gebied zitten ze goed bij de DRDO."
De Specialklasse is in tweeën gesplitst, zodat de deelnemers met een minder snelle auto nu ook kans maken op een goede klassering. Een goede ontwikkeling, vindt de teameigenaar. "Daarnaast is het leuk dat elke race een verplichte pitstop omvat. Dat geeft extra spanning."

22 april, start DRDO-seizoen!
Op dinsdag 22 april, de dag na de Paasraces, begint het seizoen van de DRDO op Circuit Park Zandvoort. Het programma gaat rond half zes van start met de vrije training. De beide races worden in de avonduren verreden. Geïnteresseerd? Kom een keer langs! De toegang en de goede sfeer is gratis.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet