Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Maldonado glijdt naar overwinning. Van Lagen keurig vijfde

Pastor Maldonado (Draco Multiracing USA) won onder extreem natte baancondities de eerste wedstrijd voor de World Series Formule Renault 3.5 op het circuit van Spa-Francorchamps. De Venezolaan hield zijn wagen keurig op de baan terwijl andere collega’s daar meer moeite mee hadden. Sean McIntosh (KTR) behaalde voor het eerst dit jaar een podiumplaats. Andy Soucek (Interwetten.com) verzamelde waardevolle punten met een derde plaats.

 van_lagen_spa1

Jaap van Lagen werd opnieuw door Comtec Racing uitgenodigd om de auto aan de tand te voelen, na zijn goede prestaties in Monaco en Istanboel. Voor Jaap een eenmalige comeback in de World Series Formule Renault 3.5, want de rijder uit Wekerom wil dit seizoen zich volledig concentreren op de Eurocup Mégane Trophy.
Doordat veel rijders voor hem van de baan raakten en hij zich op het moeilijke circuit als een vis in het water voelde finishte Van Lagen op een prachtige vijfde plaats. Na de kwalificatie zag het er niet naar uit dat hij zo'n goede klassering zou behalen. Van Lagen liet tijdens de tijdtraining snelle sectortijden noteren, maar zijn bolide kwam op de lange rechte stukken snelheid te kort. Hierdoor moest Van Lagen in zijn groep genoegen nemen met een zesde tijd. Dit betekende een elfde plaats op de grid. In de tweede kwalificatie had Van Lagen opnieuw met dit probleem te maken. Door een gebrek aan motorvermogen was een twaalfde plaats uiteindelijk zijn deel. Na lang aandringen bij de organisatie van Renault Sport werd na de kwalificatie de motor bij Van Lagen gewisseld. Met de nieuwe krachtbron moest Van Lagen de eerste wedstrijd op vrijdagmiddag aanvangen, met het inmiddels bekende resultaat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet