Sportscars

Sportscars: Lotus LMP1 niet aan de start in Silverstone, comeback Christijan Albers uitgesteld

140411 WEC Lotus LMP1
Artists' impression van de Lotus LMP1, waarmee ook Christijan Albers gaat racen

De Lotus LMP1 van het team van Colin Kolles staat volgende week niet aan de start tijdens de seizoensouverture van het FIA World Endurance Championship (WEC) op het circuit van Silverstone. Daarmee moet ook Christijan Albers wachten op zijn terugkeer in de racerij na een afwezigheid van zo'n twee jaar. Albers was als één van de coureurs op de auto ingeschreven, samen met de Brit James Rossitter en de Duitser Thomas Holzer. Het team, dat zijn nationaliteit officieel heeft veranderd van Duits naar Roemeens, maar nog wel degelijk gevestigd is in het Beierse Greding, langs de snelweg A9 tussen Neurenberg en München, heeft bekendgemaakt dat het de nieuwe auto nu tijdens de tweede WEC-race van het seizoen op zaterdag 3 mei in het Belgische Spa-Francorchamps wil laten debuteren.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Na twee seizoenen in de LMP2-klasse was het de bedoeling van het Lotus-team om dit jaar de overstap te maken naar de hoogste divisie in de sportwagens. Aanvankelijk had men daarvoor de zinnen gezet op een motor van het Britse Neil Brown Engineering, gebaseerd op de vierliter Audi-V8-motor die ook in de DTM wordt gebruikt. Volgens het Kolles-team kon deze motor echter niet op tijd geleverd worden, waardoor men op zoek moest naar een andere krachtbron. Zo viel de keuze op een V6-turbomotor van Advanced Engine Research. Dit bleek nu dus allemaal te laat om de seizoensstart op Silverstone te kunnen halen.

Boris Bermes, die het Lotus-LMP1-team leidt, verklaarde: "Als professionele racers is het missen van een race een beslissing die je niet licht neemt. Het is altijd verleidelijk om te proberen het ontwikkelingsproces te versnellen om toch te kunnen rijden. In dit geval echter hebben we besloten om het voorzichtig aan te doen en de zaken goed voor elkaar te hebben voor onze shakedown, de week na Silverstone, voor de race in Spa. We hebben een heel goed team en ik ben ervan overtuigd dat deze vertraging ons verder geen parten meer zal spelen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet