NASCAR

NASCAR: PK Carsport richting NASCAR Whelen

Het team van PK Carsport richt dit jaar met de vertrouwde Audi R8 LMS Ultra niet alleen haar pijlen op de Belgian Racing Car Series maar ook op de Europese NASCAR Whelen Series, de voormalige Racecarseries die enkele jaren geleden op Zandvoort te gast waren.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2014 NASCAR Longin

Eerste shakedown van Bert Longin's NASCAR Whelen-bolide.

PK Carsport richting NASCAR Whelen
Het team van PK Carsport dat in de GT-wereld een imposante CV heeft opgebouwd richt zich komend seizoen eveneens op de Europese NASCAR Whelen Series, de voormalige Franse Racecarseries, die nu officieel door NASCAR gesanctioneerd wordt. PK Carsport brengt twee auto's aan de start waarvan er één bemand wordt door de combinatie Anthony Kumpen/Maxime Dumarey. Laatstgenoemde won enkele jaren geleden de 24U van Zolder en bracht enkele jaren in de VS door.

2014 NASCAR Whelen
Een officiële NASCAR Racecar in Europa.

De tweede NASCAR Whelen-bolide wordt door Bert Longin bemand. De bedoeling is dat Longin tijdens verschillende wedstrijden over een andere partner zal beschikken. Op deze wijze wil het team van PK Carsport verschillende rijders laten kennismaken met de Europese NASCAR Whelen formule. Team Marc VDS kondigde begin dit jaar eveneens aan om aan de Europese NASCAR Whelen Series deel te nemen en was enige weken geleden eveneens op Circuit Zolder actief.

2014 Anthony 3
Comeback van Maxime Dumarey. Enkele jaren geleden winnaar van 24U Zolder
en toen richting States vertrokken.

2014 Dashboard
Een spartaans uitziend dashboard. Niets digitaal.....

Ter voorbereiding van de eerste wedstrijd in Valencia volgende week kwam het team van PK Carsport afgelopen deze donderdag met twee auto's op Circuit Zolder in actie. De auto van Bert Longin kwam letterlijk uit de doos en maakte zijn eerste shakedown.

2014 Anthony 1
Kumpen/Dumarey beschikken over het startnummer 24.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet