Porsche Cups

Porsche Cups: McGregor met twee auto’s in Duitse Porsche Carrera Cup met Pieter Schothorst en Attempto Racing

PCC113 SH0763

Modehuis McGregor heeft besloten komend seizoen overtuigend in te zetten op de Duitse Porsche Carrera Cup ter ondersteuning en promotie van haar merk in de Duitse markt. McGregor is daartoe een samenwerking aangegaan met Attempto Racing dat onder de naam 'McGregor Powered by Attempto Racing' twee auto's heeft ingeschreven voor de sterkst bezette merkencup van Europa. De twee auto's in de kleuren van McGregor en mede sponsor DHL zullen bereden worden door Pieter Schothorst en de Zwitser Fabien Thuner.

Tekst en foto's: PR

schothorst

Pieter Schothorst heeft het afgelopen jaar al waardevolle ervaring opgedaan in de Duitse Porsche Carrera Cup. Hij maakt nu de overstap naar het team dat in 2013 de kampioenstitel in de Duitse Cup voor zich opeiste. Dat is niet de enige noviteit: in de Porsche Carrera Cup Deutschland wordt er dit jaar voor het eerst gereden met de Cup-versie van de 991, de meest recente generatie van de legendarische Porsche 911. Het merendeel van de races wordt verreden in het voorprogramma van de prestigieuze Duitse toerwagenserie DTM.

Nurburgring Pieter Schothorst actie achter

De belangstelling voor de Carrera Cup is dit jaar wederom enorm: er wordt een vol veld van meer dan 30 auto's aan de start verwacht. Attempto Racing behoort tot de succesvolste teams in deze klasse en beschikt dankzij de jarenlange deelname over een rijke ervaring. "In de winter heb ik voor het eerst contact gehad met het team van Arkin Aka en dat is wederzijds heel goed bevallen, zodat ik nu voor het team McGregor powered by Attempto Racing aan de start kom."

schothorst2

Ook dit jaar staan er in de Porsche Carrera Cup Deutschland tijdens elk raceweekeinde weer twee wedstrijden op het programma. Het seizoen begint op 3 en 4 mei in Hockenheim (D), gevolgd door evenementen op Oschersleben (D, 17 en 18 mei), de Hungaroring (H, 31 mei en 1 juni), het stratencircuit Norisring in Neurenberg (D, 28 en 29 juni), de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg (2 en 3 augustus), de Nürburgring (D, 16 en 17 augustus), de Lausitzring (13 en 14 september) en de Sachsenring (20 en 21 september), beide in het oosten van Duitsland, en de traditionele finale, wederom op Hockenheim (D, 18 en 19 oktober). Alleen op de Sachsenring rijdt de Porsche Carrera Cup Deutschland samen met de ADAC GT Masters, de overige races vinden plaats in het voorprogramma van de DTM.

Pieter schothorst 8650

Jan Paul ten Hoopen, directeur McGregor: "Voor McGregor is de aanwezigheid als teamsponsor in de Porsche Carrera Cup Deutschland een logische volgende stap, naast de bestaande activiteiten in ondermeer het FIA WK Toerwagens (WTCC) en de Formule 1". Het sluit goed aan bij onze plannen voor McGregor in de Duitse markt en om ons merk op de juiste wijze en met de juiste associaties onder de aandacht van onze doelgroep te brengen".

Pieter Schothorst: "Vorig jaar heb ik met het Team Bleekemolen al goede ervaringen in de Duitse Cup opgedaan met als hoogtepunt de vijfde plaats in de eerste race op de Nürburgring. Ik sloot het seizoen als vierde in het 'rookie-klassement' af. Nu zet ik een nieuwe stap door de transfer naar het team Attempto Racing, dat afgelopen jaar met Kévin Estre kampioen werd. Ik kijk ontzettend uit naar het komende seizoen en ben gebrand om er alles uit te halen. Ik kan niet wachten tot de eerste tests beginnen, volgende week maandag in Barcelona."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet