DRDO

DRDO: Pim Kievit: “De DRDO is leuk en gezellig”

finale race

Pim Kievit komt dit seizoen samen met zijn teamgenoot Nick von Dincklage uit in de DRDO. "Vorig jaar waren we op zoek naar een nieuwe raceklasse. We schreven ons ter kennismaking in voor de finaleraces van de DRDO. Dat vonden we zo leuk en gezellig, dat we dit seizoen aan alle evenementen van de DRDO willen deelnemen."

Tekst en foto's: PR

Kievit en Von Dincklage zijn geen beginners, dat werd wel duidelijk tijdens de finaleraces van de DRDO op 22 oktober vorig jaar. Het duo eindigde met hun VW Golf TDi fraai als tweede (eerste race) en als derde (tweede race) in de DRDO Dieselklasse. "Het startveld van de klasse waar wij voorheen in reden, liep terug", aldus Kievit. "Daarom gingen we op zoek naar een alternatief. De DRDO is ons goed bevallen. Daarom hebben we afgelopen winter besloten om naar de DRDO over te stappen."

Leuke dag is het belangrijkst
De beide rijders van Team 3JP waren tijdens hun eerste optreden in de DRDO meteen competitief. "Maar een goede klassering is voor ons niet het belangrijkst", benadrukt Pim. "Wij kijken terug op een geslaagd evenement als we een leuke dag hebben gehad. Als we bijvoorbeeld als achtste en negende zijn geëindigd en we hebben een leuke strijd gehad, dan hebben wij het naar onze zin gehad. Bij de DRDO is het gezellig, hebben we ontdekt. De sfeer is goed. Dat spreekt ons erg aan."
Genieten van het racen en hun hobby staat dus voorop. Kievit: "Dat geldt niet alleen voor Nick en mij, maar ook voor onze teamleden die ons onder meer helpen met de techniek. Team 3JP is ook hun hobby."

Verschillende auto's
"Een ander pluspunt voor ons is dat er in de DRDO verschillende auto's rijden", vervolgt Kievit. "Dat geldt zowel voor de Dieselklasse als de Specialklasse. Auto's die ongeveer dezelfde rondetijden rijden, zijn niet op elk stuk van het circuit even snel. De ene auto is snel op het rechte stuk, de andere in de bocht. Dat zorgt voor een leuke strijd. Tijdens de DRDO finaleraces hebben we bijvoorbeeld een leuke strijd gehad met enkele BMW's."

finale

'Klant'
Ook niet onbelangrijk: de leden van Team 3JP voelen zich welkom bij de DRDO. "Danny en Dillon hebben echt belangstelling voor ons", merkt Kievit op over het organiserende duo Danny van Dongen en Dillon Koster. "Ze zien ons als een klant. Dat maak je in de autosport wel anders mee. Dillon en Danny werken hard om er iets leuks van te maken."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet