Benelux Racing League

ELF BRL: Gedonder in de Eifel (Lang)

 tribune_vol

Na de enthousiaste ontvangst vorig jaar tijdens de Truck Grand Prix op de Duitse Nürburgring gingen de BRL-coureurs met hoge verwachtingen naar het circuit in de Eifel. Alle ingrediënten voor twee spannende races waren immers aanwezig, de 37 coureurs stonden te popelen om de naar verwachting honderdduizend toeschouwers te tonen dat de ELF BRL niet voor niets als één van de meest spectaculaire raceklassen in de Benelux bekend staat. De extreme weersomstandigheden en de open strijd in zowel het BRL Light als het BRL-V6 klassement voorspelden dat het er heet aan toe zou gaan. En toen na de twee inderdaad fraaie races bleek dat het aantal toeschouwers van vorig jaar met 184.500 dit jaar ver was overtroffen kon het BRL-circus met een gerust hart weer naar Nederland terugkeren.


Tekst: Marco Antheunisse, fotografie: Tim Böhme

Vreemde eend

De Truck Grand Prix is één van de grootste auto-evenementen in Europa. Het trekt vogels van allerlei pluimage en dat is te merken. Kermisattracties op de paddock, vuurwerk te pas en te onpas, biertaps om de paar meter en vooral trucks, heel veel trucks. Alleen al de parade waarbij rijen trucks stapvoets aan het publiek voorbij trekken is al voldoende voor een staande ovatie en luid applaus. En eerlijk is eerlijk, de diverse races boden een fraai schouwspel met veel spektakel, zeker tijdens het noodweer op zaterdag waarbij in één bocht acht trucks crashten.

 trucks_in_regen

In deze setting is de ELF BRL weliswaar een vreemde eend in de bijt, maar geen lelijk eendje, want de races bieden eigenlijk altijd het spektakel dat elk publiek aanspreekt; dikke auto’s, coureurs met de juiste spirit, veel inhaalacties en de nodige tikjes hier en daar.

 eurotech

Extra deelnemers

Slechts enkele dagen voor het evenement werd bekend dat Marc Goossens en Danny van Dongen, derde resp. vierde in het BRL-V6 kampioenschap, onverwachts toch acte de presence zouden geven. Het duo rijdt samen in de Belcar in de Marcos LM600, maar koos toch voor deelname aan de ELF BRL-races omdat de Belcar-organisatie weigert enkele technische aanpassingen toe te staan. Teammanager Wim Noorman van Eurotech Racing: “De verschillen zijn zo groot dat twee teams seconden per ronde sneller zijn. Met wat aanpassingen zouden we dat verschil kunnen dichten, maar de organisatie wil daar niet in meegaan. Vandaar dat wij dit weekend hebben gekozen voor deelname aan de ELF BRL, een klasse waarin we onszelf wel helemaal kwijt kunnen.”

 drukte_rondom_groene_v6


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet