DRDO

DRDO: Tijmen Heino (15): “Hogerop via de DRDO”

480 tijmenswift

Tijmen Heino haalde op vijftienjarige leeftijd zijn racelicentie bij de Dutch Race Driver Academy. De jonge Zandvoorter maakt straks, als hij net zestien is, zijn racedebuut bij de DRDO. "Ik wil bij de DRDO veel leren en daarna doorgroeien in de autosport."

Tekst en foto: PR

De meeste deelnemers aan de races van de Dutch Race Driver Organisation vinden plezier maken in een gezellige, competitieve sfeer het belangrijkst. Maar de DRDO is ook een prima springplank voor jonge talenten, die bij de DRDO de broodnodige race-ervaring willen opdoen en vervolgens hopen door te groeien op de autosportladder. Neem Tijmen Heino. "Vorig jaar augustus heb ik mijn racelicentie gehaald bij de Dutch Race Driver Academy. Ik was toen vijftien", aldus de jonge racefanaat. "Ik heb Dillon (Koster, red.) gevraagd wat hij een goede vervolgstap vindt. Dillon vertelde mij dat veel kilometers maken belangrijk is om het racen te leren. Dat ga ik nu dus doen, bij de DRDO. Ik race voor Certainty Racing, het team van Dillon, met een Suzuki Swift."

Leren, leren, leren
Tijmen gaat het raceseizoen optimaal gebruiken. "Ik rijd in m'n eentje, zodat ik zo veel mogelijk ervaring kan opdoen. Voordat het seizoen begint, staan er een paar testsessies op het programma. Het testen gaat goed, eigenlijk boven verwachting." Dat is mede te danken aan de goede begeleiding die Tijmen krijgt. "Ik word goed begeleid door Niels Langeveld", vertelt hij. Langeveld is onder meer voormalig Clio Cup-kampioen en actief betrokken bij onder meer de DRDO en de Dutch Race Driver Academy.

Het doel: winnen
De Zandvoortse coureur ziet de DRDO als mooie springplank op weg naar misschien wel een hele mooie carrière. Hij legt de lat hoog. "Ik hoop als eerste in mijn klasse te eindigen. Daar ga ik in elk geval wel voor." Tijmen Heino, onthoud die naam.

40 auto's
De DRDO verwacht dit jaar startvelden van gemiddeld circa 40 auto's, verdeeld over de BMW M3 Cup, de Dieselklasse en de Specialklasse. De Specialklasse is met ingang van dit seizoen opgedeeld in de klassen Special (minimaal 5 kg per pk) en Special Plus (minimaal 3,75 kg per pk). Het seizoen begint op dinsdag 22 april op Circuit Park Zandvoort.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet