NASCAR

NASCAR: Brad Keselowski pakt de jackpot in Las Vegas. Earnhardt Jr. gokt verkeerd


2014 Las Vegas Pitincident
Even gaat het mis als Kurt Busch de crew van de No 36 raakt. Het bleef gelukkig
zonder ernstige gevolgen.

Geen risico
Omdat Earnhardt Jr. verzekerd is van een plek in "The Chase" verbaasde het winnaar Brad Keselowski niet dat Earnhardt Jr. de gok nam. In 2013 had men onder het oude reglement dit risico zeker niet genomen verklaarde Steve Latarte na afloop. Met een overwinning en twee tweede plaatsen heeft Earnhardt Jr. natuurlijk een superseizoenstart bij het team van Hendrick Motorsports gemaakt.
Omdat Earnhardt Jr. ook al in Daytona gokte bleef hij na een neutralisatie in de 222e ronde toch op de baan. En juist deze neutralisatie gaf Keselowski de kans om bij te tanken, waardoor hij weer in dezelfde wedstrijdfrequentie als Earnhardt Jr. Edwards en Hamlin kwam. Bij de herstart was Keselowski zevende maar in de 245e ronde begon hij de druk op Earnhardt Jr. op te voeren. Met nog drie ronden te gaan bedroeg het verschil tussen Earnhardt Jr. en Keselowski nog maar 0296 secs. In het zicht van de finish vertraagde Earnhardt aanzienlijk en Keselowski pakte zijn eerste seizoenszege.

Winnaar Brad Keselowski: "Voor mij en het team is het een opluchting om al zo vroeg in het seizoen te winnen. De gok die Dale Jr. en Steve namen lag gewoon voor de hand. Vanuit hun standpunt gezien een riskante beslissing maar anderzijds hadden zij vanwege het nieuwe Chase-formaat niets te verliezen. En dit geeft natuurlijk wel kansen op stressvrije dagen. En van die gelegenheid wil ik ook gebruik gaan maken. Daar ben ik absoluut niet bang voor."

Paul Menard eindigde als derde, gevolgd door Joey Logano, Carl Edwards en Jimmie Johnson. Phoenix-winnaar Kevin Harvick kampte met de nodige technische problemen en verloor minstens dertig ronden na een reparatie en
werd uiteindelijk als 41e geklasseerd.

2014 Earnhardt leading Las Vegas
Allerlaatste ronde. Dale Jr. ligt nog op kop, maar Keselowski komt opzetten.

Uitslag
1. Brad Keselowski Ford 267 ronden
2. Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 267 ronden
3. Paul Menard Chevrolet 267 ronden
4. Joey Logano Ford 267 ronden
5. Carl Edwards Ford 267 ronden
6. Jimmie Johnson Chevrolet 267 ronden
7. Ryan Newman Chevrolet 267 ronden
8. Kasey Kahne Chevrolet 267 ronden
9. Jeff Gordon Chevrolet 267 ronden
10. Matt Kenseth Toyota 267 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet