DRDO

DRDO: Floris Dullaart: “Ik word uitgedaagd om mijn best te doen”

floris dullaart

Floris Dullaart behoort tot de rijders die dit seizoen hun racedebuut maken bij de DRDO. Hij kiest voor de snelle BMW M3 Cup en dat maakt de uitdaging extra groot. "Ik rijd voor de lol, maar ik ga er wel voor."

Tekst en foto: PR

"Ik ben een klant van Porsche Centrum Leusden", aldus de enthousiaste DRDO-debutant. "Mijn Porsche-dealer organiseert samen met de Dutch Race Driver Academy de '24 uur van Porsche', waarbij je in 24 uur je racelicentie kunt halen. Dat was echt wat voor mij." Met zijn racelicentie op zak, wilde Dullaart ook de volgende stap zetten: racen!
Hij koos voor de DRDO. "Dillon Koster en Danny van Dongen, die ik tijdens de racecursus leerde kennen, kwamen meteen goed op mij over. Wat mij aanspreekt bij de DRDO is de goede begeleiding. We hebben ongeveer elke maand een evenement, waar ik steeds weer word uitgedaagd om mijn best te doen. Ook belangrijk: de sfeer is prima."

Geen 'middenmoter'
Dullaart kiest bij zijn autosportdebuut niet voor de gemakkelijkste weg. "Ik maak mijn debuut in de BMW M3 Cup", vertelt hij. In de BMW M3 Cup is de hoofdrol weggelegd voor de speciaal voor de DRDO ontwikkelde raceversie van de BMW M3 E46, voorzien van een 343 pk sterke motor. In de BMW M3 Cup moet Dullaart het opnemen tegen rijders met veelal enkele jaren ervaring met de snelle en krachtige raceauto. "Ik rijd voor de lol", vertelt hij over zijn doelstelling voor het komende raceseizoen. "Maar ik ga er wel voor. Ik hou niet van de middenmoot, maar dat zal het waarschijnlijk toch wel worden."

40 auto's
De DRDO verwacht dit jaar startvelden van gemiddeld circa 40 auto's, verdeeld over de BMW M3 Cup, de Dieselklasse en de Specialklasse. De Specialklasse is met ingang van dit seizoen opgedeeld in de klassen Special (minimaal 5 kg per pk) en Special Plus (minimaal 3,75 kg per pk). Het seizoen begint op dinsdag 22 april op Circuit Park Zandvoort.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet