NASCAR

NASCAR: Ooit gehaat Japans merk nu enorm populair. NASCAR legende Richard Petty confronteert Danica


2014 Richard Petty
De 76-jarige Richard Petty wil Danica Patrick graag eens lesje leren.

"The King" trekt Danica's capaciteiten in twijfel
Behalve the feit dat Danica tijdens de Sprint Unlimited wedstrijd uitgerekend door haar verloofde Ricky Stenhouse Jr. van de baan werd gereden viel er vanuit het Danica-kamp weinig te melden. De legendarische Richard Petty, met 200 Sprint Cup-overwinningen op zijn CV, verklaarde tijdens de Media Tour dat Danica Patrick alleen maar een wedstrijd kon winnen indien iedereen zou crashen of uitvallen. Danica Patrick reageerde eigenlijk amper op de aantijgingen maar haar teambaas Tony Stewart(Smoke) gooide de afgelopen dagen behoorlijk wat olie op het vuur door de 76-jarige Petty op neutrale grond uit te dagen. Stewart stelt hoogst persoonlijk zijn eigen auto hiervoor ter beschikking. Petty die overigens al vijfentwintig jaar niet meer gereden heeft, heeft de uitdaging aangenomen.


2014 Danica Patrick
Danica blies eerder deze maand al een Chevrolet-motor op.

Crash vrije trainingen
Tijdens de vrije trainingen afgelopen week was er een crash tussen Joey Logano en Parker Kligerman die over de kop ging en vervolgens een deel van de publieksafrastering beschadigde. Op diverse sites werd hier uitgebreid melding van gemaakt. In de NASCAR databank werd niet aan dit incident gerefereerd.... De Nationwide-gebeurtenissen uit 2013 lagen nog te vers in het geheugen.

Deelname Sprint Cup rijders aan Nationwide en Camping World Truck Series beperkt?
Na de Camping World Truck Series-wedstrijd afgelopen vrijdag overweegt de NASCAR-organisatie deelname van Sprint Cup-rijders verder te beperken. Men is er niet zo van gecharmeerd dat de ervaren rotte de nieuwe generaties de wind
uit de zeilen nemen.


2014 Kyle Busch CWTS
Kyle Busch ziet men liever niet meer zo vaak in de Camping World Truck Series en Nationwide races winnen. Men wil het aantal deelnames van Sprint Cup rijders beperken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet