NASCAR

NASCAR: Ooit gehaat Japans merk nu enorm populair. NASCAR legende Richard Petty confronteert Danica2014 Joe Gibbs Teameigenaar Joe Gibbs gaat op korte termijnhet contract met Toyota voor een lange periode verlengen.

HMS en JGR Racing rijkste teams
Na de teams van Hendrick Motorsports en Richard Childress Racing was zijn team bij GM toch een beetje het vijfde wiel aan de wagen. "Ze hebben ons goed behandeld maar her was toch een beetje teveel van het goede" aldus Joe Gibbs die vorig jaar nog een "major coupe" uithaalde door oud kampioen Matt Kenseth bij Roush Fenway Racing weg te halen. Kenseth, die jaren bij Roush Fenway in de keuken had mogen kijken, transfereerde veel Ford knowhow richting JGR Toyota Racing. Het resultaat mocht gezien worden. Kenseth was naast zesvoudig kampioen Jimmie Johnson in de allesbeslissende titelstrijd nog de enige titelkandidaat. Met Kyle Busch, Denny Hamlin en Matt Kenseth beschikt JGR ook in 2014 over een formidabele line-up.

Op de balans is het team van Joe Gibbs inmiddels maar liefst 172 miljoen dollar waard. Een stijging van 2% ten opzichte van 2012. Voor alle 36 wedstrijden wist Gibbs sponsoring te verwerven. Dat kon bij Hendrick Motorsports niet gezegd worden. Voor de altijd populaire Dale Earnhardt Jr. moet dit jaar nog voor dertien wedstrijden sponsoring gevonden worden. Hendrick Motorsports is wel tweemaal zoveel waard als dat van Joe Gibbs. Het staat in de boeken met een waarde van maar liefst U$ 348 miljoen geregistreerd. Niet gek voor een team dat 30 jaar geleden met slechts vijf man begon en dat nu maar liefst aan 500 man werk verschaft.

Gibbs onderhandelt inmiddels over een aanmerkelijke verlenging van zijn contract met Toyota dat zich eveneens bereid verklaard heeft om mee te participeren in de 400 miljoen dollar kostende ombouw van de Speedway. Met steun van Toyota wordt de Speedway omgebouwd tot een multifunctionele sportaccommodatie waar in de toekomst popconcerten, NHL- en American Footballwedstrijden georganiseerd gaan worden. Van ooit gehaat naar geliefd!


toyota 26040063
Mooie zege van Denny Hamlin de Sprint Unlimited wedstrijd afgelopen donderdag.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet