Porsche Cups

Ho-Pin Tung weer in Asian Le Mans Series en weer in de 24 uur van Le Mans

hpt

De Nederlands-Chinese coureur Ho-Pin Tung is door het Oak Racing Team Total gevraagd om weer deel te nemen aan de Asian Le Mans Series, de Aziatische pendant van de Le Mans-raceklasse in Europa. De Chinees zal alle wedstrijden in dit kampioenschap rijden samen met landgenoot David Cheng en de twee verdedigen de titel die het team behaalde in 2013. Het team treedt dit jaar aan met de Ligier-Honda JSP. Ho-Pin Tung scoorde vorig jaar twee maal een overwinning voor het Oak Racing Team Total.

Voor hetzelfde team zal Ho-Pin Tung deelnemen aan de roemruchte 24 uurs race in Le Mans. Vorig jaar trad hij al aan in de LMP-2-klasse, reed een sterke race tot dat materiaalpech hem uit de wedstrijd nam. Ook hier zal David Cheng zijn teamgenoot zijn en een derde nog aan te wijzen rijder.

Ook een aantal langeafstandsraces in de VS zal de Chinees voor zijn rekening nemen. ´Ik heb een goed gevulde agenda 2014 en het is mooi dat ik sportief gezien een grote sprong voorwaarts heb gemaakt.´ En nog meer nieuws: Zijn sponsor Budweiser stond er op dat hij ook nog een aantal races om de Porsche Carrera Cup Asia zou rijden, dus de Chinese topcoureur is bepaald niet werkloos.

'Het is een eer om gevraagd te worden door Oak en weer voor dit succesvolle en professionele team te kunnen rijden. Ik heb het goede gevoel bij dit team en ik ben er vertrouwen in dat ik dit jaar weer voor overwinningen en het kampioenschap kan zorgen,' zegt Ho-Pin Tung. Teammanager Philippe Dumas stelt: ' Ho-Pin is een gedreven en uiterst professioneel optredende coureur. Hij schonk ons vorig jaar het kampioenschap in de laatste race in Maleisië door een prachtige, dominante zege. We zijn trots dat Ho-Pin er weer bij is.'
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet