Sportscars

Sportscars: Jan Lammers aan de start bij GrandAm Finale in Utah

Jan Lammers komt bij de GrandAm Finale op het gloednieuwe Motorsports Park in Utah op zondag 2 september a.s. De Zandvoorter ontving afgelopen week een uitnodiging van Howard Boss Motorsports.

tekst Willem J. Staat

 Howard Boos Pontiac Crawford

Jan Lammers komt op 2 september a.s. met de Howard Boss Pontiac Crawford op het circuit van Utah uit. Foto: GrandAm

Lammers aan de start in Utah
Jan Lammers ontving deze week een uitnodiging van het team van Howard-Boss aan de 9 Uren van Utah voor de GrandAm Daytona Protoypes deel te nemen. Jan kwam de afgelopen jaren inmiddels tien keer voor het team uit en eindigde zeven keer in de top tien en viermaal in de top vijf.

Jan Lammers: "Ik ben er erg blij mee dat het Howard Boss Team mij heeft uitgenodigd. Echte passie is het woord bij Howard Boss. Overwinningen is het enige dat telt, want verliezen kunnen ze slecht verdragen. Om van dit team deel uit te maken is gewoonweg fantastisch omdat iedereen zo gefocust is verwachten ze het beste resultaat van je maar ook van hun zelf.

De Brit Andy Wallace, een oude vriend van Lammers, was er in ieder geval erg blij mee. "Jan is een snelle coureur en een prima teammaat" Wallace die vorig week in de ALMS-series op het circuit van Utah uitkwam vindt het een fantastische baan. Andy Wallace: "Het is een vrij technisch circuit en niet erg gemakkelijk om te leren. Maar er zijn een aantal bochten waar onze Pontiac Crawford het uitstekend kan doen."

Teameigenaar Rick Howard van Howard Motorsports: "Jan is een volledige professional. Onze organisatie heeft de hoogste bewondering voor Jan. Hij doet het uitstekend op technische circuits en dat past precies bij het nieuwe circuit in Utah. Vooral zijn capaciteit om zich met een minimale voorbereiding aan auto en circuit aan te passen is gewoonweg fantastisch. Jan is vanaf het begin gewoon snel en het is een genot om met hem te werken. Bij de finale in Utah komt Jan samen met Andy Wallace en de Amerikaan Butch Leitzinger uit.

Vorig jaar won Jan Lammers samen met Milka Duno en Andy Wallace de 6 Uurswedstrijd in het Canadese Mont Tremblant voor het team van Howard Boss. Ook stond Jan in 2005 met de NASCAR idolen Rusty Wallace en Tony Stewart bij de 24 Uren van Daytona op het podium. Dit jaar kwam Jan samen met Danica Patrick, Rusty Wallace en Allan McNish voor het team van Howard Boss uit, maar het kwartet moest met technische problemen helaas opgeven.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet