NASCAR

NASCAR: Verrassende carrièreswitch Eddie Cheever III Jr.

Eddie Cheever III Jr. die vorig jaar voor het Premapower Team in het FIA F3 Kampioenschap uitkwam maakt een verrassende carrièreswitch. Cheever, die vorig jaar als dertiende in de eindstand van het FIA F3 Kampioenschap eindigde stapt over naar de Europese NASCAR Whelen Series, voorheen de Franse Racecarseries.

Tekst en Foto's Willem J. Staat


2014 Eddie Cheever 2013
Geen F3 maar NASCAR Whelen voor Eddie Cheever III Jr.


Verrassende carrièreswitch Eddie Cheever III Jr.
Eddie Cheever III Jr. maakt een verrassende carrièreswitch. De zoon van oud F1/Indycar-coureur Eddie Cheever stapt van de eenzitters over naar de Europese NASCAR Whelen Series, voorheen de Franse Racecarseries die enkele jaren geleden eveneens op Circuit Park Zandvoort te gast was. Cheever heeft deze week een contract getekend met het Italiaanse CAAL Racing dat de afgelopen jaren met AMG Mercedes in het ter ziele gegane Italiaanse Superstarskampioenschap actief was. Cheever die in Italië woont verklaarde dat de NASCAR Whelen Series een ideaal startpunt is voor een coureur met een Europese ondergrond. "CAAL Racing is natuurlijk nieuw in het kampioenschap maar in verschillende autosporttaken beschikken zij over een enorme ervaring. Overigens is het team van CAAL Racing vlak bij mijn woonplaats gestationeerd en ik kan nauwelijks wachten om de kleuren van het team te verdedigen" aldus Cheever.

Caal Racing
Het Italiaanse CAAL Racing richt zich op een nieuwe horizon.

Steeds meer interesse voor Europese NASCAR Whelen
Ook oud F1/Indycar-coureur Max Papis is inmiddels naar Europa vertrokken en zet in 2014 een eigen team in het kampioenschap in. Het Belgische Marc Team VDS schrijft dit jaar zelfs drie auto's in het kampioenschap in het Oostenrijkse Renauer Motorsport heeft dit jaar eveneens haar pijlen op de NASCAR Whelen Series gericht. In het verleden was men met Porsche en Chevrolet in diverse GT Kampioenschappen actief.

Racecarseries
De Franse Racecarseries is nu volledig NASCAR gesanctioneerd en heet nu NASCAR Whelen Series. De Europese belangstelling is aanmerkelijk gestegen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet