Sportscars

Sportscars: Audi stelt rijders voor FIA WEC en Le Mans voor

audi motorsport-131212-8564

Audi heeft haar rijdersbezetting voor het FIA World Endurance Championship (WEC) en de 24U van Le Mans bekend gemaakt. De twaalfvoudig winnaar van de 24U van Le Mans en regerend wereldkampioen zet dit seizoen twee Audi R18 e-tron quattro in in het WEC en is daarnaast van plan een derde auto in te zetten op Spa-Francorchamps en op Le Mans.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: Audi

Door het afscheid van Allan McNish kwam er bij Audi een zitje vrij en geheel volgens verwachting maakte de Duitse fabrikant bekend dat voormalig F1-coureur Lucas di Grassi samen met regerend kampioenen Loïc Duval en Tom Kristensen op de Audi met startnummer 1 zal gaan rijden. Di Grassi reed de afgelopen twee seizoenen al voor Audi en werd vorig jaar op Spa en op Le Mans derde.

Net als de voorgaande jaren zullen ook dit jaar Marcel Fässler, André Lotterer en Benoît Tréluyer een trio vormen in het WEC. Na een tweede plaats in het kampioenschap in 2013 zal het drietal dit jaar weer volop voor de hoofdprijzen gaan. 

Naast de twee reguliere Audi R18 e-tron quattro is Audi voornemens op tijdens de 6U van Spa en de 24U van Le Mans een derde Audi R18 e-tron quattro in te zetten. De derde auto zal tijdens deze evenementen worden bestuurd door Filipe Albuquerque, Marco Bonanomi en de Brit Oliver Jarvis. Opvallend is dat Marc Gené dit jaar geen racezitje heeft gekregen. De Spanjaard is voor Spa en Le Mans aangewezen als eerste reserve.

Dr. Wolfgang Ullrich is zeer verheugd met de line-up voor het komende seizoen. "In 2014 hebben we wederom een zeer goede rijdersbezetting. Het is natuurlijk niet makkelijk om Allan McNish te vervangen, die 14 jaar voor Audi reed," zei Dr. Ullrich. "Maar Lucas di Grassi heeft tot nu toe overtuigend gepresteerd in zijn races voor Audi. Voor Filipe Albuquerque komt de overstap van de DTM naar het WEC op precies het juiste moment. Hij is klaar voor de volgende stap in zijn carrière."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet