Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Stef Dusseldorp met HTP Motorsport in Blancpain GT Series

2013 HTP Spa Fabre

Na drie seizoenen met Britse automerken maakt Stef Dusseldorp dit seizoen de overstap naar een GT auto van Duitse makelij. De 24-jarige Dusseldorp zal dit seizoen met een door HTP Motorsport ingezette Mercedes SLS AMG GT3 in de Blancpain Endurance Series en de Blancpain Sprint Series aan de start verschijnen.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto's: Eric Fabre/VIMAGES

De afgelopen drie jaar kwam Dusseldorp uit voor het Franse Hexis Racing. Het team besloot eind vorig seizoen de deuren te sluiten en Dusseldorp werd hier genoodzaakt verder te kijken . "Voor 2014 had ik twee wensen: kunnen strijden om de winst en zoveel mogelijk wedstrijden rijden," aldus Dusseldorp. "Bij HTP Motorsport worden beide wensen waarheid. Ik ben ontzettend blij en vereerd voor het kampioensteam te mogen rijden."

Dat HTP Motorsport tot de absolute top in de Europese GT-racerij behoort toonden de resultaten in 2013 wel aan. Het team legde beslag op de titels in de Pro-Am Cup en Gentlemen Trophy klassen bij zowel de teams als coureurs in de FIA GT Series, terwijl in de Blancpain Endurance Series overwinningen werden behaald in de 24U van Spa en de 1000km race op de Nürburgring.

2013 HTP 1 Zandvoort VIMAGES

"Ik heb een prachtig seizoen voor de boeg. Het is fantastisch om te mogen starten in een klassieker als de 24U van Spa Francorchamps," vervolgt Dusseldorp, die in alle vijf Blancpain Endurance Series races en alle zeven Blancpain Sprint Series races zal starten. "Ik vind het bovendien geweldig om weer te mogen racen op Circuit Park Zandvoort, want daar liggen ook mijn raceroots."

HTP Motorsport teamchef Norbert Brückner is zeer tevreden met de komst van Dusseldorp naar zijn team: "Ik heb de carrière van Stef gevolgd sinds de Formule 3. Met zijn successen in het WK voor GT's en zijn gastrace voor ons in Spanje, bevestigde Stef de man te zijn voor ons team. We zijn erg blij hem te mogen verwelkomen bij HTP Motorsport. Wij zijn ervan overtuigd dat Stef ons gaat helpen bij het realiseren van onze doelen in de Blancpain Endurance Series en de Blancpain Sprint Series."

Wie de teamgenoten worden van Dusseldorp is nog niet bekend. Maximilian Buhk en Harold Primat zullen in de andere auto van het Duitse team aan de start komen in de Blancpain GT Series.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet