Sportscars

Sportscars: Notities uit de paddock in Daytona - zaterdag

140125 Rolex24 Sa Krant
Renger van der Zande stond vanmorgen op de voorpagina van het lokale dagblad

Voorafgaand aan de start van de 52e editie van de 'Rolex 24 at Daytona', vanmiddag om 14.10 uur lokale tijd (20.10 uur in Nederland) was er weer het nodige nieuws. Een overzicht.

Tekst: René de Boer (vanuit Daytona, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Ed Heuvink

140125 Rolex24 Sa Conti
Niet de gele Turner-BMW, maar de blauwe Fall-Line-BMW won uiteindelijk de toerwagenrace

Blackstock/Freiberg winnen 'BMW Performance 200'
Niet Bill Auberlen en Paul Della Lana in de Turner Motorsport-BMW, maar Shelby Blackstock en Ashley Freiberg met de Fall-Line Racing-BMW M3 zijn uiteindelijk de winnaars van de 'BMW Performance 200', de openingsrace van de Continental Tire SportsCar Challenge. De Turner-BMW werd gediskwalificeerd als gevolg van een geconstateerde onregelmatigheid in de technische controle na de race. Daarmee werd Ashely Freiberg de eerste vrouw die een overall-zege scoort in de Continental Tire Challenge, terwijl Blackstock, de zoon van de in Amerika beroemde acteur/zangeres Reba McEntire, ook zijn eerste overwinning in de serie mocht laten aantekenen.

140125 Rolex24 Sa Hobbs
Een Rolex voor 'Grand Marshal' David Hobbs (l.)

David Hobbs 'Grand Marshal' bij Rolex 24

De Brit David Hobbs, in Amerika vooral bekend als verslaggever bij de Formule 1-uitzendingen van ABC en in de VS actief als Honda-dealer, treedt op als 'Grand Marshal' bij de 52e editie van de Rolex 24 at Daytona. Gisteren kreeg hij daarvoor tijdens het traditionele diner van Rolex een horloge van de vermaarde Zwitserse fabrikant uitgereikt door Stewrt Wicht, C.E.O. van Rolex North America.

ACO-president Pierre Fillon zwaait de startvlag
De start van het nieuwe Tudor United SportsCar Championship, algemeen gevierd as het begin van een nieuw tijdperk in de sportwagenracerij, trekt heel wat prominenten uit de wereldwijde autosport naar Daytona. Zo is ook de Automobile Club de l'Ouest, organisator van de 24 Uur van Le Mans en het FIA World Endurance Championship, met een zware delegatie in Florida aanwezig. ACO-president Pierre Fillon zal vanmiddag de startvlag voor de race zwaaien. Verder ondermeer gezien: WEC-seriemanager Gérard Neveu,

140125 Rolex24 Sa Michelin
Glazen Bibendums voor vlnr Jim France, Dr. Don Panoz, Ed Bennett en Scott Atherton

Michelin onderscheidt stuwende krachten USC
Michelin is voor het eerst sinds lange tijd weer eens actief in de topserie in Daytona. Als waardering voor hun verdiensten voor de sportwagenracerij reikte de Franse bandenfabrikant aan Dr. Don Panoz, Scott Atherton, Jim France en Ed Bennett een glazen 'bibendum' uit.

Nederlandse coureurs bij de handtekeningsessie
Na de rijdersbriefing was er de traditionele handtekeningsessie in de paddock. Daarbij waren ook alle Nederlandse coureurs aanwezig.


140125 Rolex24 Sa Huisman Patrick Huisman (l.) met zijn GB Autosport-Porsche-teamgenoot Damien Faulkner

140125 Rolex24 Sa Renger
Starworks-PC-coureur Renger van der Zande (r.) met zijn teamgenoot Sam Bird

140125 Rolex24 Sa Bleekemolens
En Riley-SRT-rijders Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet