Sportscars

Sportscars: Pole voor Dyson Lolas in Portland

Een verrassende trainingsuitslag voor de ALMS-wedstrijd in Portland. Niet de Audi's of de Porsches zijn op de eerste startrij te vinden, maar de Dyson Lola's van James Weaver/Butch Leitzinger en Chris Dyson/Guy Smith. Butch Leitzinger behaalde met 1.03.102 de pole.

tekst Willem J. Staat

 Audi Portland

Voor het eerst geen pole voor de R10 TDI in Portland. Foto: Audi Sport

Gewichtsverlaging voor de Lola's
De ALMS-organisatie kondigde afgelopen week een gewichtsverlaging van 40 kilo aan voor de Dyson Lola's. Daarmee zijn de Lola's maar liefst 65 kilo lichter dan de Audi R10 TDI. Overigens veroverde het team van Dyson de afgelopen drie jaar de pole in Portland. Dr. Ulrich van Audi is het overigens niet met de ALMS-beslissing eens.Dr. Ulrich: "De plotselinge beslissing om het gewicht van de Lola's te korrigeren heeft directe consequenties voor de startopstelling en die is voor ons niet gunstig. Vorige week moesten we al een beperking in de brandstoftoevoer via de tankslang accepteren. Toch accepteren wij deze beslissing omdat ALMS-serie ons aan het hart ligt. Wij gaan ervan uit dat IMSA het gewicht zal corrigeren, zodat er weer gelijke kansen zijn."

De Italiaan Dindo Capello kwalificeerde zich met een tijd 1.03.421 als snelste Audi man. De LMP2 Penske Porsche van Timo Bernhard en Romain Dumas kwalificeerde zich met een tijd van 1.03.421 als vierde en tevens snelste in de LMP2 klasse. De Corvete C6R van Olivier Beretta en Oliver Gavin kwalificeerde zich als tiende en tevens als snelste in de LMGT1 klasse. In de LMGT2 klasse pakte de Ferrari 430GT van Mika Salo en Jamie Melo de pole. Zij kwalifceerden zich overigens als veertiende. De IMSA race in Portland start vanacht om 03.00 uur Nederlandse tijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet