Superstars

Div: Euro V8 Series opvolger Superstars. Michelin kondigt Michelin Touring Car Cup aan

De FG Group heeft gisteren een persbericht uitgegeven waarin een overeenkomst werd gesloten dat de Superstars een doorstart zal maken onder de naam Euro V8 Series. Dit ter voorbereiding van de "Superleague" die in 2015 zal moeten plaatsvinden. Tevens kondigde Michelin deze week de Michelin Touring Car Cup aan.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2014 V8 Superstars doorstart
De Superstars maken een doorstart als Euro V8 Series.

Euro V8 Series opvolgers Superstars
Associazione Team ATT en de FG Group hebben in Italië een overeenkomst gesloten voor een doorstart van de Superstars als Euro V8 Series. Dit ter voorbereiding van de "Superleague" die in 2015 zal moeten plaatsvinden. Daarbij werd afgesproken dat de Associazione Team ATT zich meer zal gaan bezighouden met het sportief en technisch reglement.

Robert Gremignami(Audi Sport Italia): "De teameigenaars kijken vol enthousiasme naar het seizoen 2014 uit. Het is een mooie kalender en het kampioenschap steunt op de expertise van Maurizio Flammini's marketing en communicatie-ervaringen. Daarom hebben wij een consortium gevormd om ten minste voor elke wedstrijd 16 auto's te garanderen."

Het seizoen begint op 6 april in Monza met de EuroGT en Ferrari Challenge in het voorprogramma. Op 4 mei rijdt men in Vallelunga samen met alle Italiaanse topkampioenschappen. Op 18 mei rijdt men op Mugello weer samen met de EuroGT series en de Ferrari Challenge, evenals op Brno op 22 juni. De laatste twee wedstrijden rijdt men in het bijprogramma van de ADAC GT Masters op de Sachsenring en op Hockenheim.(tw. 21 sept. en 5 okt)

2014 V8 RCZ
De Italiaanse tegenhanger laat ook de Peugeot RCZ Cup-auto's toe.

V8 Michelin Touring Car Cup
In het vakblad Autosprint van deze week werd de Michelin Touring Car Cup voor ex- V8 Superstars auto's aangekondigd. Deze mogen over een cilinderinhoud van 3,5 tot 6L beschikken. Tevens zijn de ex Peugeot RCZ Turbo-Cup auto's in het kampioenschap geïntegreerd. Michelin zou tevens een contract met de Italiaanse RAI Televisie hebben afgesloten. Het kampioenschap bestaat uit zeven wedstrijden die alleen in Italië verreden worden. De eerste wedstrijd vindt op 13 april in Franciacorta plaats en de laatste op 12 oktober in Imola.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet