Sportscars

Sportscars: Notities uit de paddock in Daytona - vrijdag

140124 Rolex24 Groupshot
Groepsfoto met oud-winnaars in de 'Gatorade Victory Lane' in Daytona

Met slechts één trainingssessie is de vrijdag in Daytona traditioneel vrij rustig voor de deelnemers aan de Rolex 24 at Daytona. Niettemin viel er het nodige te noteren.

Tekst: René de Boer (vanuit Daytona, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Ed Heuvink

140124 Rolex24H 90
Mike Rockenfeller was het snelst in de laatste vrije training

Rockenfeller snelste in laatste vrije training, Van der Zande op kop in PC
DTM-kampioen Mike Rockenfeller was in de Spirit of Daytona-Corvette DP vanmorgen het snelst in de laatste vrije training, tevens de laatste mogelijkheid voor teams en rijders om zich voor te bereiden op de race. Met zijn tijd van 1:39,256 minuten was de Duitser 0,312 seconden sneller dan pole-sitter Alex Gurney in de Gainco-Corvette DP. Renger van der Zande reed met de Starworks-Oreca de snelste tijd in de PC-klasse. De snelste Le Mans GT was de Risi-Ferrari met Malucelli, Fisichella, Bruni en Beretta, de snelste tijd in de GTD-klasse werd gereden door de Level5-Ferrari met Tucker, LaMarra, Borcheller, Cosmo en Valverde.

140124 Rolex24 Renger vrijdag
Snelste tijd voor Renger van der Zande in de PC-klasse

Diskwalificatie pole-Audi in GTD teruggedraaid
Van de drie straffen die gisteren na afloop van de kwalificatie werden uitgesproken, werd er één teruggedraaid. De Paul Miller-Audi R8 van Bryce Miller, René Rast, Christopher Haase en Matt Bell start daarmee weer vanaf de pole-position in de GTD-klasse. De reden voor diskwalificatie van de Audi was een niet geoorloofde modificatie aan de eindplaten van de achtervleugel. Wat de verantwoordelijke functionarissen bij IMSA nu op andere gedachten heeft gebracht, zullen we wel nooit ervaren...

140124 Rolex24 Winner BMW 200
Winst voor Auberlen/Della Lana in de 'BMW Performance 200'

BMW-top drie in Continental Tire Sports Car Challenge-race
BMW-fabrieksrijder Bill Auberlen en de Canadees Paul Della Lana, twee jaar geleden winnaar van de BMW Sports Trophy, hebben met de BMW M3 van het team Turner Motorsport de 'BMW Performance 200', de eerste seizoenswedstrijd van de Continental Tire Sports Car Challenge, gewonnen. In de race over 2,5 uur, die werd gekenmerkt door een uitzonderlijk groot aantal incidenten en neutralisaties, eindigde het Amerikaans/Canadese duo voor twee combinaties van het tea Fall Line Motorsports, eveneens met BMW, te weten Shelby Blackstock/Ashley Freiberg en Steven Bertheau/Spencer Pumpelly.

ZF Sachs seriepartner IMSA Tudor United SportsCar Championship
De Duitse onderneming ZF Sachs werd gepresenteerd als de eerste partner van het nieuwe IMSA Tudor United SportsCar Championship. Nu al maken talrijke teams in de serie gebruik van ondermeer de koppelingen van de fabriek uit het Beierse Schweinfurt. ZF Sachs wil de aanwezigheid in het sportwagenkampioenschap gebruiken om de bekendheid van het merk in de VS te vergroten. Net als in de DTM, waar ZF Sachs ook seriepartner is, voert de onderneming ook in de Amerikaanse serie het concept van de 'ZF Race Reporter' in, waarbij fans de gelegenheid krijgen, een blik achter de schermen te werpen en daarover een filmpje via sociale media te distribueren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet