Chrono NK 2-takt

Karting: Chrono: Groeten uit Kerpen

KPX 0626

Op de ruim een kilometer lange Erftlandring in Kerpen werd afgelopen weekend de eerste Chrono Wintercup georganiseerd. Het was meteen de eerste wedstrijd van het seizoen in Nederland en dat lokte heel wat rijders naar Kerpen. Ook kartfoto.nl was erbij een maakte opnieuw heel wat mooie plaatjes. Wij selecteerden er enkele van en maakten de eerste "Groeten uit..." van het jaar!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis


KPX 0027
Vader en zoon van Pelt, net voor de start. Van Pelt was de enige Belgische deelnemer maar deed het in de MiniMax meer dan verdienstelijk. Na een pole en een overwinning in de eerste race werd hij derde in de finale!

KPX 0080 Niemand minder dan kersvers derde rijder voor het Caterham F1 Team, Robin Frijns, was vorig weekend monteur van dienst voor Stéphane Kox. Vermoedelijk zullen we de ex-kampioen in de Formule BMW, Formule Renault 2liter en de Formule Renault 3.5liter dit jaar wel vaker zien op de kartbaan!

KPX 0204
Terug van weggeweest! Dave Blom is back. Hij maakte na enkele jaren inactiviteit zijn comeback in de karting en deed dat op Intrepid. Hij maakte van zijn eerste race weekend een uitgebreid testweekend waarin hij een mooie finale reed. 

KPX 0214
Een nieuwe ervaring voor Nederlands eenzitter talent Meinder van Buuren die zijn eerste wedstrijd in de KZ2 schakel klasse afwerkte. van Buuren maakte er een mooi weekend van en wist zich goed hand te haven in het sterke KZ2 veld!

KPX 1501
Richard Verschoor test de offroad kwaliteiten van zijn nieuwe Fernando Alonso kart. Mooi opgevangen trouwens!

KPX 1090
Janno Versluis pakte opnieuw een overwinning in de Rotax Micro Max. De Ferrari rode livery en het Ferrari logo op de helm hebben vast wat met autosport activiteiten van Jan en Peter Versluis te maken...

KPX 0518
Altijd drummen bij de start van de Junioren. Richard Verschoor en Leonard Hoogenboom gunnen elkaar geen centimeter. Danny Kroes en Thomas Preining volgen het vanop de tweede rij.

KPX 1784
Ook de mooie KZ2 schakelklasse was dit weekend actief in Kerpen. Menno Paauwe, Nederlands kampioen in 2013 gaat hier aan de leiding en zou de wedstrijd ook winnen!

Bekijk alle foto's van de Chrono Wintercup op de website van Kartfoto.nl! 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet