DTM

DTM: Petrov test (en racet mogelijk) Mercedes-Benz, Audi wijzigt teamsamenstellingen

140123 DTM Petrov
Nog een oud-F1-coureur in de DTM? Vitaly Petrov test vandaag een Mercedes-Benz

Na wekenlange rust is er eindelijk weer eens wat nieuws van het DTM-front. Eerder deze week kwam de aankondiging van de terugkeer van Paul Di Resta, vandaag volgt het nieuws dat de Russische oud-F1-rijder Vitaly Petrov tijdens de DTM-tests in Portimao voor het eerst serieus kennismaakt met de DTM Mercedes AMG C-Coupé. Of dat leidt tot een positie als actief coureur voor het komende seizoen is nog niet bekend, maar een dergelijke stap ligt wel in de lijn der verwachting, zeker met het oog op de DTM-race in Moskou en het vermoedelijk interessante geldbedrag dat Petrov via Russische sponsors kan mobiliseren. Ook Audi kwam met DTM-nieuws: het Beierse merk schoof nogal in de rijders- en teamverdeling voor het komende seizoen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Vorig jaar reed Vitaly Petrov tijdens het DTM-weekeinde in Moskou al een keer met een zogeheten 'taxi', een voor passagiersritten omgebouwde oudere DTM-auto. Eerder had hij al met een dergelijke auto gereden tijdens 'Moscow City Racing'. Bij die gelegenheden gaf hij al te kennen, graag een keer een actuele auto te willen testen, wat Mercedes-Benz nu voor hem mogelijk maakt. In zijn F1-loopbaan reed Petrov in de jaren 2010 tot en met 2012 in totaal 57 Grands Prix bij Renault, Lotus GP en Caterham, met 64 WK-punten en de derde plaats tijdens de seizoensstart in Australië in 2011 als belangrijkste wapenfeiten.

Bij Audi werd de teamstructuur behoorlijk veranderd. Zo rijdt tweevoudig kampioen Timo Scheider na zeven seizoenen niet langer bij het Abt-team, waar hij de afgelopen jaren totaal niet meer uit de verf kwam. De Duitser maakt de overstap naar het team Phoenix, waar hij de teamgenoot wordt van titelverdediger Mike Rockenfeller. De Spanjaard Miguel Molina maakt daarentegen de overstap van Phoenix naar Abt, waar hij de Zweed Mattias Ekström en de Fransman Adrien Tambay als teamgenoten krijgt. Ook Edoardo Mortara stapt over naar Abt. Hij komt van het Rosberg-team, dat dit jaar met Jamie Green (ex-Abt) en nieuwe aanwinst Nico Müller een geheel nieuwe bezetting krijgt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet