GT

GT: Alex Zanardi met BMW van start in Blancpain Sprint Series

zanardi-roal

ROAL Motorsport heeft bevestigd dat Alex Zanardi het komende seizoen deel zal gaan nemen aan de Blancpain Sprint Series met een BMW Z4 GT3. De 47-jarige Italiaan stopte in 2009 met autosport om zich te richten op handbiken en keert nu, na het winnen van twee Olympische titels, terug op het circuit. 

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: PR

Het Italiaanse team zal een speciaal voor Zanardi aangepaste BMW Z4 GT3 inzetten. Een wijziging in de reglementen van de Blancpain Sprint Series maakt het vanaf het komende seizoen mogelijk voor teams om slechts 1 coureur per auto in te schrijven. "We hebben de regels van de Blancpain Sprint Series zodanig aangepast dat coureurs zoals Zanardi alleen kunnen deelnemen," aldus SRO-baas Stephane Ratel.

ROAL Motorsport zal in de races net als alle andere teams een verplichte pitstop moeten maken voor een bandenwissel, maar Zanardi kan tijdens de pitstop in de auto blijven zitten. "Als het nodig is zullen we een minimum pit stop tijd instellen," aldus Ratel. Door het aanpassen van de reglementen hoopt SRO meer coureurs aan te trekken. De regel is wel alleen van toepassing op coureurs met een handicap.

Zanardi: "Zelfs nadat ik de sport in 2009 verliet bleef ik een coureur in hart en nieren. Toen ik eind 2012 met een BMW M3 DTM reed begon het meteen weer te kriebelen. Vanaf dat moment heb ik met het idee gespeeld om in de autosport terug te keren. Ik ben dan ook erg blij dat ik dat met mijn oude vrienden van ROAL Motorsport kan doen!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet