DTM

DTM: Oud-kampioen Paul Di Resta keert terug op het oude nest

140121 DTM Resta portret
Paul Di Resta keert na drie seizoenen afwezigheid terug bij Mercedes-Benz in de DTM

Paul Di Resta keert terug in de DTM. Nadat de Schot er niet in slaagde om voor dit seizoen een zitje in de Formule 1 te bemachtigen, maakt hij een comeback in de serie waarin hij in 2010 kampioen werd. Di Resta zal opnieuw uitkomen voor Mercedes-Benz, waarmee hij deze week al test op het circuit van Portimao aan de Algarve-kust in Portugal. Naast Gary Paffett is hij tot nu toe de enige coureur die door Mercedes-Benz voor het komende seizoen is bevestigd. Nog steeds is het onduidelijk, of het merk uit Stuttgart evenals vorig jaar bij zes auto's blijft, of het aantal C-Coupés toch uitbreidt naar acht, om zodoende getalsmatig even sterk te zijn als de concurrentie van Audi en BMW.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR, Rebocar

140121 DTM Resta Shanghai
Paul Di Resta als kampioen op de hoogste trede van het podium in Shanghai in november 2010

Na zijn DTM-titelwinst in 2010 stapte Di Resta over naar de Formule 1, waar hij drie seizoenen lang bij het Force India-team van Vijay Mallya reed. Twee vierde plaatsen waren zijn beste resultaten. Na het afgelopen seizoen werd het al vrij snel duidelijk dat Di Resta door het team niet zou worden gehandhaafd. Korte tijd deed het gerucht de ronde dat hij de overstap zou maken naar de Indycars om daar zijn neef Dario Franchitti te vervangen bij het team van Chip Ganassi, maar het leek erop dat dat met name op 'wishful thinking' van Franchitti was gebaseerd. Nu keert Di Resta dus weer terug naar de toerwagens, waarin hij dus voor het eerst in actie komt met de nieuwste generatie DTM-auto's.

140121 DTM Resta Test Op het circuit van Portimao doet Di Resta deze week zijn eerste ervaring op met de nieuwe generatie DTM-auto's

Overigens is Di Resta niet de eerste rijder die zijn DTM-comeback beleeft na een avontuur in de Formule 1. Eerder deed dat ondermeer Christijan Albers, die van 2001 tot en met 2004 als fabriekstrijder voor Mercedes-Benz actief was in de DTM, daarna Formule 1 reed en het in 2008 nog een jaar lang in de DTM probeerde met een gebruikte Audi van het Kolles-team. In een verder verleden reed Bernd Schneider als jonge coureur al een aantal DTM-races met Ford alvorens het in de Formule 1 te proberen. Daarna keerde hij zoals bekend terug in de DTM, bij Mercedes-Benz, waar hij zijn grote successen vierde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet