GT

GT: GT Sprint maakt doorstart

De GT Sprint-wedstrijden die in het kader van de Superstars als voorprogramma dienden maken een doorstart. De meerderheid van deze wedstrijden vindt nu plaats in het bijprogramma van de Ferrari Challenge.

Tekst Willem J. Staat
Foto: GT Sprint

eurogtsprintjpg
De GT Sprint maakt als Euro GT Sprint een doorstart.

GT Sprint maakt doorstart
De GT Sprintwedstrijden die in het kader van de Superstars als voorprogramma dienden maken onder de naam EuroGTSprint een doorstart. Vier wedstrijden vinden plaats in het kader van de Ferrari Challenge. Verder maakt de Euro GT Sprint haar opwachting in het bijprogramma van het WTCC op de Hungaroring, het Franse en Italiaanse GT-kampioenschap.

Wedstrijdformaat
Het wedstrijdformaat bestaat uit twee 40 minuten Sprintwedstrijden, twee trainingssessies van 45 minuten en twee kwalificatiesessies van 15 minuten elk. De organisatie is nu in handen van de Italiaanse ADM-organisatie welke in Vallelunga is gestationeerd. De Marketing en Communicatie blijft in handen van de Flammini Group. Tevens werd er ook met WIGE Data een TV-contract gesloten. Sinds 2010 werden er maar liefst 56 wedstrijden verreden. Vorig jaar werd de Duitser Thomas Schöffler met een Audi R8 LMS kampioen.

Kalender
6 april Monza Ferrari Challenge
4 mei Hungaroring WTCC
18 mei Mugello Ferrari Challenge
22 juni Brno Ferrari Challenge
20 juli Portimao Ferrari Challenge
7 september Magny Cours GT Tour
12 oktober Vallelunga Italiaans GT Kampioenschap
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet