Algemeen

Dragracing: Snelle tijden bij PRO Winter Warm-up

langdon

In de aanloop naar het nieuwe seizoen van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series vonden afgelopen week op Palm Beach International Raceway de eerste testsessies plaats. Regerend Top Fuel kampioen Shawn Langdon (foto) gaf meteen zijn visitekaartje af door in een nieuw baanrecord van 3,726 seconden naar de eerste plaats te rijden. Bij de Funny Cars was Ron Capps in ook al een baanrecord (4,003 seconden) regerend kampioen John Force (4,013 seconden) net te snel af.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA, Remco Scheelings

Nog drie weken (7 tot en met 9 februari) en dan gaat met de Circle K NHRA Winternationals op Pomona de 24 wedstrijden omvattende NHRA Mello Yello Drag Racing Series weer van start. Het is inmiddels een traditie geworden dat de eerste testritten van het nieuwe seizoen worden afgewerkt op Palm Beach International Raceway. Nadat de baan eerst drie dagen was afgehuurd door grote teams als Don Schumacher Racing, Al-Anabi Racing en John Force Racing, stond Palm Beach International Raceway afgelopen vrijdag en zaterdag met de PRO Winter Warm-up ook open voor de andere teams en publiek. Voor de toeschouwers een kans om een glimp op te vangen van de diverse nieuwe kleurencombinaties en de eerste nitro-dampen op te snuiven.

brown
Antron Brown

Baanrecord Shawn Langdon
Op vrijdag zette regerend Top Fuel kampioen Shawn Langdon (kopfoto, foto uit 2013) met 3,726 seconden de snelste tijd op de klokken en daarmee was de Al-Anabi Racing-piloot meteen goed voor een nieuw baanrecord. Op zaterdag wist niemand deze tijd nog te verbeteren, al kwam Don Schumacher Racing-rijder Antron Brown met 3,735 seconden nog wel in de buurt. Op drie met zijn ook op vrijdag gereden tijd van 3,750 seconden de tweede Al-Anabi-rijder Khalid al Balooshi, op zijn beurt gevolgd door de DSR-rijders Tony Schumacher en Spencer Massey. Het was daarmee duidelijk dat de teams die er al een paar testdagen op hadden zitten, waardevolle data hadden verzameld.
crampton
Richie Crampton

Op een zesde plaats eindigde de debuterende Australiër Richie Crampton in de Morgan Lucas Racing Top Fueler. De voormalig monteur van het team, die teambaas Morgan Lucas als rijder vervangt, gebruikte de dagen vooral om veel runs te maken en zo ervaring op te doen. Van de andere rijders die in actie kwamen viel alleen de 7,5 seconden van Steve Torrence wat uit de toon, want ook Bob Vandergriff, Brittany Force en in iets mindere mate Terry McMillen hadden de snelheid zo vroeg in het jaar al goed te pakken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet