Belgian Max Challenge (BMC)

Karting: Belgisch: BMC kampioenen gekroond op VAS feest

Afgelopen zaterdag werden in het Belgische Scherpenheuvel, de laureaten van de VAS gekroond. De VAS is de Vlaamse Autosport federatie die actief is in alle takken van de autosport maar ook in de kartsport. Zo halen de rijders die deelnemen aan de Belgian Max Challenge, hun licentie bij de VAS, ook voor de rijders van de BMC was het zaterdag dus feest.

Tekst: Philippe De Roeck

Maar liefst 261 bekers waren er zaterdag avond te verdelen. Heel wat daarvan waren voor de karting bestemd. Bestemd inderdaad want er lijkt maar weinig animo te komen vanuit de kartsport. De prijsuitreiking die de BMC jaarlijks organiseert is niet het enige feest voor de BMC rijders, zaterdag werden de kampioenen nog eens in de bloemetjes gezet. Zo kwamen Noah Veugen, Max Timmermans, Glenn Van Parijs en Thomas Mourant die kampioen werden in respectievelijk de Rotax MicroMax, Rotax Junioren, Rotax Senioren en de Rotax GentleMax, hun bekers ophalen. Bovendien krijgen alle winnaars per klasse hun licentie volgend jaar gratis!

Niet enkel de kampioenen ontvangen hun prijzen. De top vijf van iedere klasse was welkom op de prijsuitreiking. En dus zagen we ook Xavier Handsaeme, Tuur Stalmans, Ries Viverette, Deniz Beckers, en Bruno Cabooter op het podium verschijnen. Lang niet de gehele top vijf van iedere klasse dus. En dat is jammer want de VAS lijkt zo over het hoofd te worden gezien terwijl er op het gebied van autosport en karting heel veel te danken is aan de VAS.
Volgend jaar dus niet vergeten dat je ook op het feest van de VAS een beker ontvangt, twee voor de prijs van één dus!

Nu prijzen uitgereikt zijn, kan iedereen zich weer focussen op het nieuwe seizoen. Op de VAS kalender is er bijna ieder weekend wel wat te beleven, van karting tot rally, van rallycross tot slalom. Kijk zeker eens op de website van de VAS voor meer informatie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet