VLN

VLN: Hollywood entrepreneur James Glickenhaus komt in 2015 met eigen GT

De befaamde Hollywood entrepreneur James Glickenhaus die enkele jaren een P4/5 Competizione in de VLN inschreef, heeft nu aangekondigd om in 2015 met een eigen GT te komen.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2014 James Glickenhaus
Hollywood entrepreneur James Glickenhaus komt met een compleet eigen auto terug naar de VLN!

Hollywood entrepreneur James Glickenhaus komt in 2015 met eigen GT

Wie herinnert zich niet de fraaie SCG P4/5 Competizione die door de Scuderia Glickenhaus enkele jaren geleden met wisselend succes in de VLN werd ingezet. Hollywood Ferrari-liefhebber had deze auto gebaseerd op de befaamde Ferrari P4. Een auto die tijdens zijn jeugdjaren een enorme impact op hem maakte. Bij Ferrari kon men destijds weinig enthousiasme voor het project opbrengen. Inmiddels heeft Glickenhaus de knoop doorgehakt. Hij komt in 2015 met een eigen GT terug naar de VLN

Recentelijk werden er door Glickenhaus al enkele details van zijn nieuwe project bekendgemaakt. De auto gaat SCG 003 heten en zal worden uitgerust met een V6 Twinturbo motor worden uitgerust. Glickenhaus heeft de GranStudio design company van ontwerper Lowie Vermeersch de opdracht gegeven om de auto te ontwerpen. De SCG 003 zal over een carbonfire chassis beschikken dat een totaal nieuwe standaard zal zetten op het gebied van stijfheid en gewicht. De auto zal volgens Glickenhaus over een innovatief en iconisch design beschikken.

Voor het eind van deze maand hoopt Glickenhaus over het totale mechanische pakket te kunnen beschikken. Begin maart zal met de bouw van de SCG3 worden begonnen. Engineer Paolo Catone, die zijn sporen in de Formule 1 en sportscars heeft verdiend, is verantwoordelijk voor de aërodynamica.

James Glickenhaus: "Nu ik het totale pakket van design, chassis en mechanische ontwikkeling heb gezien, ben ik erg verheugd om nu al te kunnen zeggen dat wij met onze ideeën LMP1 design in GT-auto's zullen gaan integreren."

De SCG 003 zal tijdens het Autosalon van Geneve 2015 gepresenteerd worden en zal in de nieuwe SPX-klasse van de VLN/14U Nürburgring in 2015 worden ingeschreven.

2014 2011 Ferrari P45
De bloedmooie Glickenhaus P4/P5 Competizione uit 2011.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet