Racing Shows

Racing Shows: 92e Autosalon Brussel. Fabrikanten durven sport weer te promoten!

A.s. donderdag gaat in de Brusselse Heysel paleizen voor de 92e maal het Brusselse Autosalon van start. Enkele jaren geleden leek de autosport bij de meeste fabrikanten en importeurs in de schaduw te staan van de elektrische en crisishype.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2014 Nissan ZEOD 2

Indrukwekkend. De Nissan ZEOD RC die dit jaar op Le Mans moet gaan rijden.
Volgens Bart van Tienen van Nissan Nederland moet deze hybride/elektrische-auto
over 
één ronde volledig elektrisch kunnen gaan.

Fabrikanten durven de sport weer te promoten
Enkele jaren geleden leek de sport volledig in de schaduw te staan van de elektrische/hybride en crisishype. Op het 92e Brusselse Autosalon pakten de meeste fabrikanten toch wel uit met een onderdeel van hun sportprogramma. Citroën, Honda, Volvo, Toyota, Peugeot, Nissan en Hyundai om er maar enkele te noemen. Een ander verheugend feit was dat de meeste importeurs en fabrikanten weer een stijging van de verkopen konden noteren. Tevreden gezichten bij o.a. Audi en Volvo. Bij Audi wist men op de persconferentie zelfs te vertellen dat het merk haar doelstellingen voor 2015 al in 2013 behaald had. Ook bij Volvo waren positieve geluiden te horen. Het merk heeft veiligheid altijd hoog in het vaandel gehad. Voor 2020 heeft men zich als doel gesteld dat een Volvo bezitter bij een ongeval geen fataal letstel meer kan oplopen.

Op de Autosalon vielen er maar liefst vier wereldpremières en twaalf Europese premières te bewonderen. Bij Lotus komt men zelfs met een kleine autosportprimeur. Het merk presenteert de Elise S Cup R in volledige wedstrijdtrim. De Brussels Motor Show die 112 jaar geleden voor het eerst plaatsvond opent a.s. donderdag haar deuren en is tot zondag 26 januari geopend. Bij het ontbreken van een AutoRAI is een bezoek aan deze beurs voor de auto(sport)liefhebber meer dan de moeite waard. Autosport.nl maakte een sportief rondje.
2014 Nissan ZEOD RC
De enorm futuristische achterkant van de Nismo Nissan ZEOD RC.

2014 Nissan Meisje 2
Is het "Jetson""-tijdperk nu echt realiteit geworden?

2014 Lotus ELise
Bij Lotus zorgde men met de Elise S-Cup R voor een echte autosportprimeur.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet