24H Series

24H Series: Negende editie Dunlop 24H DUBAI opnieuw een groot succes

Fireworks 800pix

De stilte is teruggekeerd op het Dubai Autodrome. De teams hebben hun raceauto's en materiaal in de containers geladen, klaar voor transport naar hun thuisbases over de hele wereld. De negende editie van de Dunlop 24H DUBAI, de eerste internationale lange-afstandsrace van het jaar voor GT's, toerwagens en 24H-specials, is afgesloten. "We kunnen opnieuw terugzien op een geslaagd evenement", zegt Gerrie Willems van het Nederlands bureau CREVENTIC, promotor en co-organisator van de race, in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT) en het Dubai Autodrome.

Tekst en foto's: PR

Action Dunlop 24H DUBAI 800pix

Terugkijkend op de drukke, maar prachtige week in Dubai, verklaart Willems: "Alles verliep heel soepel en dat is vooral te danken aan de uitstekende samenwerking tussen CREVENTIC, directie en medewerkers van het Dubai Autodrome, de mensen van het DNRT, de sportorganisaties KNAF in Nederland en ACTUAE in de Verenigde Arabische Emiraten en Dunlop, onze partner en exclusieve bandenleverancier. In de loop der jaren is het organisatieproces meer en meer gestroomlijnd. Iedereen weet wat andere mensen willen of nodig hebben en wanneer er een probleem is, dan gaan we gewoon op zoek naar een oplossing."

Opnieuw was er volop aandacht in de media voor het evenement, met live-TV-uitzendingen via Motors TV en andere kanalen, een live-stream op het internet, radio-verslaggeving gedurende iedere sessie via Radiolemans.com en regelmatige berichten op Facebook en Twitter. Journalisten en fotografen van print- en online-media uit de hele wereld waren eveneens in Dubai aanwezig.

Startgrid Dunlop 24H DUBAI 2014 800pix

"Voor mij waren er enkele elementen die dit jaar tijdens de race bijzonder opvielen", vervolgt Willems. "Allereerst was er meer publiek dan in voorgaande jaren. Daarnaast was de fantastische atmosfeer tussen de teams en rijders, maar ook bij iedereen die bij dit evenement betrokken was, iets bijzonders. En tenslotte hadden we een heel mooie en kleurrijke show in de startopstelling, een prachtig vuurwerk in de avond en onze traditionele prijsuitreiking inclusief de bekende rit op de kamelen na afloop van de race."

Winner Dunlop 24H DUBAI 800pix

Willems vervolgt: "Ik wil graag mijn dank uitspreken aan al onze sponsors en partners: Dunlop, Bilstein, Syntix, Nissan, Eimskip, Agility fairs & events, Speedcom, Dubai Calendar, Timeservice.nl, GPS Auge, Quattro Media en Stand 21. Dit was een uitstekende start van het seizoen 2014, waarin we verder gaan met nog vier races als onderdeel van onze 24H SERIES powered by Dunlop: de Dunlop 12H ITALY-MUGELLO, de Dunlop 12H ZANDVOORT, de 24H BARCELONA en de Dunlop 12H HUNGARY. En natuurlijk hopen we volgend jaar van 8 tot en met 10 januari weer terug te zijn op het Dubai Autodrome om het tienjarig jubileum van de Dunlop 24H DUBAI te vieren."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet