24H Series

24H Series: Vanuit de paddock in Dubai: Nieuws over Nederlandse coureurs

140110 Dubai Zande
Renger van der Zande (rechts), hier met WTCC-coureur Rob Huff, is een van de vele Nederlanders in Dubai

In de paddock en de pits van het Dubai Autodrome viel natuurlijk het nodige nieuws te noteren over de diverse Nederlandse coureurs die er actief zijn. Hier de belangrijkste meldingen in het kort.

Tekst: René de Boer (vanuit Dubai, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

Een van de eersten die we in Dubai troffen, was Renger van der Zande. Niet rijdend, hoewel hij wel was ingeschreven voor het nogal raadselachtige Race Alliance-team op een Ferrari, die hij zou delen met de Oostenrijkers Mathias Lauda en Karl Baron. De aangekondigde Ferrari ontbrak echter in Dubai. "Maar ik heb hier ook via mijn bedrijf Gullwing verzekeringen genoeg te doen, we hebben hier een aardig aantal auto's verzekerd", aldus de Nijmeegse coureur, voor wie zijn programma in het Amerikaanse Tudor United Sports Car Championship dit jaar prioriteit heeft.

Van der Zande was bepaald niet de enige Nederlandse topcoureur, die zonder te rijden naar Dubai kwam. Ook Yelmer Buurman was er, meegereisd met zijn vriendin Shirley van der Lof, een van de Racing Diva's, terwijl ook Jaap van Lagen in de paddock rondliep. Laatstgenoemde had overigens nog geen nieuws over zijn programma voor het komende seizoen. "Ik ben bezig met Duitse Carrera Cup en Supercup, maar er is nog niks rond", aldus Van Lagen. Overigens hadden Van der Zande (uit Nijmegen), Buurman (uit Ubbergen) en Van Lagen (uit Ede) samen een soort 'Racing Team Gelderland' kunnen vormen.

140110 Dubai Catsburg Nick Catsburg (geheel links) en Pieter Dubois (2e van rechts) waren namens Syntix in Dubai

Ook Nick Catsburg had daar nog bij gekund, want die is afkomstig uit Voorthuizen. Catsburg was echter vanwege een ander doel in Dubai, want samen met Pieter Dubois was hij er namens oliemerk Syntix, één van de sponsors van de 24H SERIES. Naast zijn zakelijke activiteiten bij Syntix kijkt Catsburg ook alweer uit naar de start van het raceseizoen: "Als het allemaal gaat zoals gepland rijd ik een aantal races in het BRCC, een aantal wedstrijden in de VLN plus de 24-uursrace op de Nürburgring en hopelijk ook de Blancpain-serie", verklaarde hij. Binnenkort volgt daarover meer informatie.

140110 Dubai Huisman
Voor Patrick Huisman was de race al voor het einde van de eerste helft over

Wie al wel grotendeels weet wat hij gaat doen, is Patrick Huisman, die in Dubai met de Porsche 991 van het MRS-team in actie kwam, maar vanwege een defecte versnellingsbak al voor de helft van de race uit de wedstrijd was. "Een bekend probleem bij de 2013-Cup-Porsches, maar bij de 2014-auto's is dat opgelost", zo meldde hij. Huisman rijdt in ieder geval weer het VLN-kampioenschap en de 24-uursrace op de Nürburgring met de Porsche van het Frikadelli-team van Klaus Abbelen en Sabine Schmitz en rijdt daarnaast de 24 Uur van Daytona voor het team GB Autosport, uiteraard ook met een Porsche, die hij deelt met de Ier Damien Faulkner en de Amerikaan Bob Faieta. "De test van afgelopen week was nog niet ideaal, er moet nog wel het nodige aan de afstelling worden gedaan." Mogelijk rijdt Huisman na Daytona ook nog de 12 Uur van Sebring met het team, alsmede later in het seizoen Petit Le Mans.

Wolf Nathan, in Dubai actief met de V8 Racing-Corvette, Hij wil komend seizoen wederom deelnemen aan de Duitse Porsche Carrera Cup, "al is er nog niks getekend". Eerst kijkt Nathan uit naar de Olympische Winterspelen in Sotsji, waar hij met het bedrijf Uponor (sanitair/verwarming/koeling), dat hij in Nederland en België vertegenwoordigt, optreedt als sponsor van bobsleeër Erwin van Calker.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet