24H Series

24H Series: Vrijdag en zaterdag: Dunlop 24H DUBAI

pitstraat-0819X1934


De Dunlop 24H DUBAI, ooit in 2006 ontstaan als een gezamenlijk initiatief van het DNRT en het bureau CREVENTIC uit het Noord-Limburgse Gennep, is inmiddels uitgegroeid tot de meest internationale lange-afstandsrace ter wereld met een totaal van zo'n 80 deelnemende teams en rond de 360 rijders uit niet minder dan 40 verschillende landen.

nl-vlag

"Als je ziet wat hier mede dankzij het DNRT is neergezet, dan mogen we daar als kleine Nederlandse organisatie best trots op zijn", verklaart DNRT-voorzitter Huub Vermeulen. Dit weekeinde vindt de negende aflevering van de race voor GT's, sportwagens en 24H-Specials plaats op het Dubai Autodrome.

briefing 2332

In het internationale veld zijn heel wat Nederlandse teams en Nederlandse rijders te vinden, waardoor er in ons lang volop belangstelling is voor de race. Nicky Pastorelli behaalde in de kwalificatie de pole-position, terwijl ook Jeroen Bleekemolen met de startplaatsen twee en vier het uitstekend deed.

dames 0190

Ook de Nederlandse dames krijgen natuurlijk heel wat aandacht. De wedstrijd, die op vrijdag om 14.00 uur lokale tijd (11.00 in Nederland) van start gaat, is op diverse manieren te volgen.

creventic mensen

Motors TV verzorgt regelmatig live-uitzendingen, daarnaast is er een constante live-stream op de website live.24hseries.com. Daar zijn ook uitslagen, live-timing, Twitter-berichten en andere informatie te vinden. Via Twitter (@24HSERIES, #24HDUBAI) en Facebook (facebook.com/24HSeries) worden ook regelmatig updates gepubliceerd.

24HDubai-eten
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet