DRDO

DRDO kijkt uit naar prachtig raceseizoen 2014

start drdo

De racekalender van de Dutch Race Driver Organisation telt dit seizoen zeven evenementen. De organisatie verwacht gemiddeld circa 40 auto's. "De DRDO was vorig jaar weer een succes, daarom veranderen we dit seizoen bijna niks", aldus medeorganisator Dillon Koster. "De enige wijziging die we doorvoeren, is een splitsing van de Specialklasse. Daardoor maken de deelnemers met minder snelle auto's straks ook kans op een overwinning."
De DRDO bestaat vanaf dit jaar uit de DRDO BMW M3 Cup, de DRDO Special- en Special Plus klasse en de DRDO Dieselklasse.

Tekst en foto's: PR

De DRDO staat aan de vooravond van alweer het vierde seizoen. "Onze deelnemers en wij kijken terug op een meer dan geslaagd 2013", vertelt mede-initiatiefnemer Danny van Dongen. "Gemiddeld stonden er 35 auto's aan de start, dat is voor ons het belangrijkste bewijs dat de 'DRDO-formule' aanslaat. De DRDO staat al drie jaar voor veel rijden in korte tijd, een goede sfeer, betaalbaar racen voor debutanten en ervaren rijders en een sterke competitie. Over competitie gesproken: sinds vorig jaar wint de top drie van elke klasse niet alleen een beker, maar ook 'successeconden'. De drie klassen werden daardoor nog competitiever; veel meer deelnemers maakten kans op een ereplaats."
De kampioenschappen in alle drie de DRDO-klassen werden pas tijdens het laatste evenement beslist!

Specialklasse gesplitst
De DRDO Specialklasse was vorig jaar de grootste klasse, met verdeeld over het seizoen in totaal bijna 40 rijders. De klasse voor auto's met een cilinderinhoud tot drie liter kent een zeer divers deelnemersveld, variërend van BMW's 130i tot Suzuki's Swift. Koster: "Deelnemers met een Suzuki Swift Cup-auto of een ouder model BMW maakten vorig jaar weinig kans tegen de BMW's 130i. Daarbij komt dat we dit seizoen nog meer 130i's verwachten. Daarom gaan we de Specialklasse splitsen in de klassen Special en Special Plus, met elk een eigen kampioenschap en een eigen huldiging. Binnenkort maken we bekend hoe de klassenindeling precies wordt. Met deze aanpassing verwachten we dat er meer deelnemers met een Suzuki Swift, een oudere BMW Compact of een andere betaalbare raceauto in actie zullen komen."
Van Dongen verwacht dat enkele leden van de Dutch Race Driver Business Club voor de nieuwe instapklasse zullen kiezen. "Veel leden hebben inmiddels zo veel circuitervaring opgedaan, dat ze klaar zijn voor hun racedebuut. Onze nieuwe Specialklasse is daarvoor zeer geschikt, net als de DRDO Dieselklasse."


podium drdo

Racekalender
De DRDO racekalender 2014 telt zeven evenementen van elk twee races, verdeeld over Circuit Park Zandvoort (5x), TT Circuit Assen en het circuit van Zolder. De evenementen op Circuit Park Zandvoort beginnen traditioneel aan het einde van de middag, op een dinsdag.
"We hopen en verwachten dat we dit jaar gemiddeld 40 auto's aan de start zullen krijgen", kijkt Danny vooruit. "Naast veel deelnemers, veel gezelligheid en veel competitie, hopen we ook op veel toeschouwers. De toegang tot onze evenementen is gratis. Autosportliefhebbers en geïnteresseerde licentiehouders zijn meer dan welkom."

De DRDO racekalender ziet er als volgt uit:

Dinsdag 22 april - Circuit Park Zandvoort
Dinsdag 27 mei - Circuit Park Zandvoort
Dinsdag 17 juni - Circuit Park Zandvoort
Zondag 6 juli - Circuit Zolder
Dinsdag 19 augustus - Circuit Park Zandvoort
Zondag 28 september - TT Circuit Assen
Dinsdag 28 oktober - Circuit Park Zandvoort
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet