Retro diversen

Retro: Ferdinand Porsche, The Heritage from Electric to Electric

Sinds begin december loopt in het Brusselse Autoworld de prachtige tentoonstelling Ferdinand Porsche, met als thema "The Heritage from Electric to Electric. Dit als voorproefje op de Belgische introductie van de Porsche 918 op het Brusselse Autosalon volgende week.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

3.Autoworld Brussel
Ferdinand Porsche, The Heritage from Electric to Electric is de thema-tentoonstelling in het Brusselse Autoworld.

Ferdinand Porsche, The Heritage from Electric to Electric
Aan de vooravond van het Champcarweekend op Zolder in 2007 bezocht ik het Brusselse Autoworld Musuem voor de allereerste maal. Sindsdien is er veel veranderd en gerestaureerd. Autoworld houdt nu regelmatig thematentoonstellingen. Vorig jaar was er bijv.een tentoonstelling die in het teken van de Belgische autosport stond.

Vanaf begin december tot 19 januari a.s. loopt in Autoworld een prachtige Porsche tentoonstelling. In 1901 bouwde Ferdinand Porsche de hybride Lohner Porsche. Ter ere van de 918 introductie werden er maar liefst 45 bolides afkomstig uit Stuttgart en diverse privé-collecties naar Brussel gehaald.

Onder de paradepaardjes de fameuze 917's maar ook de unieke 910 Bergspyder waarmee Rolf Stommelen in 1967 het Europese Bergklimkampioenschap won. De Penske Porsche 917-30 CanAm van Mark Donohue die ooit op Talladega een wereldrecord vestigde, keerde na 29-jaar weer terug in Brussel.

2014 918 SpyderDe Hybride Porsche 918 Spyder wordt volgende week op het Brussels Autosalon officiëel gepresenteerd. Sinds december is er al een avant-premiere

In 1975 was de auto eveneens in de Racing Show in het Belgische Rogier Center te zien was. Toen in aanvankelijk mindere staat dan vandaag overigens. Ferdinand Porsche speelde ook een belangrijke rol in de geschiedenis van de Auto Union en Mercedes Grand Prix wagens voor WW II. En ook de VW Kever speelt in de Porsche-geschiedenis een rol.
2014 Autoworld rotonde Porsches
Verschillende 356 versies waarmee het merk in de vijftiger jaren groot werd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet