Sportscars

Sportscars: Roar before the 24 Hrs op Daytona. Christian Fittipaldi snel

Afgelopen weekend vonden op de Daytona International Speedway de allerlaatste voorbereidingen voor de 24U van Daytona eind deze maand plaats. De Braziliaan Christian Fittipaldi bleek met zijn Corvette DP direct de snelste man terwijl Richard Westbrook en Michael Shank Racing volledig hersteld zijn van de crash perikelen in november 2013.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: IMSA

2014 Westbrook Daytona


Roar before the 24 Hrs op Daytona.
Zo slecht als 2013 voor Richard Westbrook op Daytona met een crash eindigde, zo goed begon 2014 met een snelste tijd als afsluiter ter voorbereiding voor de 24U eind deze maand. Westbrook liet bij de afsluitende test met zijn Michael Shank Racing een tijd van 1.39.748 noteren. Richard Westbrook: "Na de test van november 2013 zijn wij erg blij. Dat was wel het slechtste begin voor 2014. Ironisch genoeg betekende het wel dat alles de goede kant uitging. Wij beschikken over een nieuwe auto en ik heb twee fantastische teamgenoten(DTM kampioen Mike Rockenfeller en Michael Valiante). Hoewel het team nog vele saaie dingen aan de auto moet verrichten ben ik er klaar voor." Maar over drie dagen genomen was de Braziliaan Christian Fittipaldi afgelopen vrijdag direct een tijd van 1.38.630 noteren.In de PC-klasse schreef de Brit Sam Bird met een tijd van 1.42.704 afgelopen zaterdag de snelste tijd op zijn naam. Bird vormt samen met onze landgenoot Renger v.d. Zande, Mirco Schultis en Mike Guasch een combinatie.

GT
Afgelopen zondag waren er vooral in de GT-klasse de nodige confrontaties tussen de fabrieks GT's. Oliver Gavin opende de testsessie met een snelle 1.45.915, Vervolgens had de SRT Viper van Jonathan Bomarito kortstondig de snelste tijd in handen. Uiteindelijk liet de Britse Porsche-specialist Nick Tandy met een tijd van 1.45.743 de snelste tijd noteren. In de GTD klasse staan maar liefst 28 auto's ingeschreven. Uiteindelijk bleek langeafstandsspecialist Spencer Pumpelly in de Flying Lizards Audi R8 LMS afgelopen vrijdag direct de snelste GTD man. Hij liet een tijd van 1.47.981 noteren. Ook Jeroen Bleekemolen sloot de test met de GTD Viper naar volle tevredenheid af.

2014 JB Daytona
Jeroen Bleekemolen sloot de aanloop naar de 24 U naar volle tevredenheid af.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet