Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: Luc en Max Braams winnen Syntix Nieuwjaarsrace - update

480 start 7395

Met een startveld dat reikt tot in de Arie Luyendijkbocht is op Circuit park Zandvoort autosportseizoen 2014 ingeluid met de traditionele Nieuwjaarsrace. Een bont veld van 43 auto's, verdeeld over vier divisies, is hopelijk de voorbode voor een prachtig nieuw seizoen. Onder de deelnemende auto's fraaie bolides als de Radical SR8, Renault Mégane, Wolf GB08, Marcos Mantis, BMW Z4, Saker, Hansen GTR, Subaru Impreza en uiteraard een variëteit aan BMW's, Porsches, Clio's en Seats.


Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Co van der Gragt en Erk van der Schaaff

480 thuis in auto 7348

Henk Thuis veroverde in zijn Radical SR8 in de laatste seconden van de kwalificatie de poleposition op Renault Megane van vader en zoon Braams. In de opwarmronde gleed Thuis echter op nog koude banden van de baan in het grind, maar kon gelukkig wel zijn mooie startpositie innemen.

480 megane 7360

Met een auto vol grind kwam hij echter moeizaam weg, waardoor Max Braams als eerste in de Tarzanbocht arriveerde en al in de eerste ronde seconden van zijn achtervolgers wegreed.

480 henk thuis 4135

Al snel hervond Thuis echter zijn ritme, reed naar de Megane toe en pakte de leiding in de race al na enkele ronden over. Vervolgens reed de Radical eenvoudig weg van zijn achtervolgers om een grote voorsprong op te bouwen. Ook de Megane was te sterk voor zijn achtervolgers, de twee leidende auto's wisten binnen drie kwartier racen het hele veld al te passeren. Na 25 ronden racen had Thuis een voorsprong van ruim twintig seconden op Braams, de Wolf van Bas Koeten Racing volgde op een ronde achterstand op de derde positie.

480 familie braams 7329

Een unieke gebeurtenis in de autosport is het feit dat het volledige gezin Braams deelneemt aan de Nieuwjaarsrace. Vader Luc en zoon Max rijden in de Renault Megane, moeder Liesette rijdt samen met Duncan Huisman in een BMW 123D en de vandaag jarige dochter Sanne rijdt samen met Jan Joris Verheul, ook in een BMW 123D.

480 pitstop thuis 7307

Na een uur racen en 31 ronden komt Thuis binnen en neemt Pim van Riet het stuur van de Radical over. De Braams Megane neemt zo de leiding over, de Wolf van Bas Koeten neemt de tweede positie in en Van Riet hervat de race op de derde plaats.

480 braams-Megane-3

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet