Diversen

Div: Terugblik 2013 René de Boer

Groeten Solden
Op de gletsjer in Sölden bij de start van de Wereldbeker Alpineskiën 2013/2014

Tussendoor had ik eind oktober ook al mijn eerste skiwedstrijd, de start van de wereldbeker in Sölden, waarna in november de al bijna even traditionele trip naar Azië volgde voor eerst het FIA WEC in Sjanghai en daarna de Grand Prix van Macau, die altijd bijzonder blijft. In december was de 'Gulf 12 Hours' in Abu Dhabi mijn laatste race van het jaar, waarin ik in totaal 30 autosportevenementen in 14 landen op vier continenten bezocht.

Groeten Porsche groep
Rijden met alle zeven generaties van de Porsche 911: een van de leukste activiteiten dit jaar!

Passie voor Porsches
Natuurlijk waren er ook wat oldtimer-evenementen en beurzen die bezocht dienden te worden. Helaas moest ik in februari vanwege een griepje Rétromobile voor het eerst sinds een jaar of twaalf aan mij voorbij laten gaan, maar in maart deed ik in een weekeinde Retro Classics in Stuttgart en de oldtimerbeurs in Reims, met daartussen in ieder geval qua rijbelevenis de leukste dag van dit jaar: ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Porsche 911 had Porsche in Stuttgart een selecte groep journalisten uitgenodigd om met alle zeven generaties van de sportwagen in diverse variaties te rijden. Van de allereerste uit 1963 tot en met de huidige 991, op een mooie landelijke route van Stuttgart naar Weissach en weer terug, en daar in Weissach, op de beroemde testbaan, volop gelegenheid om van auto's te wisselen. Bovendien waren er interessante gesprekspartners: Norbert Singer, Eberhard Mahle, Herbert Linge, Peter Falk... Stuk voor stuk mensen die in de indrukwekkende sporthistorie van de 911 een belangrijke rol speelden. Mijn favoriete Porsche van het stel? Moeilijk, maar als ik echt een keuze zou moeten maken, dan waarschijnlijk de eerste Targa, afgebeeld op de openingsfoto van dit verhaal. Licht en wendbaar, zoals de vroegste 911's dat waren, iets minder Spartaans dan de allereerste modellen, en het plezier van deels open rijden.

Groeten Alpenrallye
Veel plezier en een behoorlijk resultaat met de Audi 80 GTE in de Kitzbüheler Alpenrallye

Geen stress, toch een goed resultaat
In mei nam ik met een Audi 80 GTE deel aan de Kitzbüheler Alpenrallye, waarvan de route vanwege forse overstromingen in de week ervoor helaas fors moest worden ingekort. Het plezier was er echter niet minder om. Samen met mijn teamgenoten, Thomas Frank en Thomas Behres van Audi Tradition, had ik besloten dat we ons niet te druk zouden maken om gemiddelden en andere rare dingen, maar dat we gewoon lekker van het rijden en het landschap zouden genieten. En in tegenstelling tot allerlei mensen die druk en ingewikkeld deden met laptops en tabellen deden we het daarmee helemaal niet onverdienstelijk: we eindigden als 39e in het veld van de 140 deelnemende teams.

Groeten Bordeaux C6
Met de C6 naar Bordeaux, bepaald geen straf!

Leuke reisreportages waren er ook, zoals in april, toen ik samen met collega Ed Heuvink de wijnstreek rond Bordeaux bezocht. Voor CitroExpert maakten we een afscheidsverhaal met de Citroën C6 als laatste grote Franse limousine en voor 'Top Time' kwam er een artikel over de toeristische mogelijkheden van de stad Bordeaux en de omliggende wijnregio. We bezochten heel wat châteaux en proefden vele verschillende wijnen. In augustus was ik weer eens een dagje in Kirchberg in Tirol, waar mijn favoriete kok Simon Taxacher ditmaal samen kookte met de Duitse driesterrenkok Thomas Bühner van 'La Vie' in Osnabrück. Het werd een urenlang culinair avontuur van hoog niveau. Binnenkort te lezen in het culinaire tijdschrift 'Bouillon'.

Groeten Taxacher
Topkok Simon Taxacher geconcentreerd aan het werk

Groeten Taxacher Buehner Hauer

Met de Duitse drie-sterrenkok Thomas Bühner en de Duitse culinair journalist Thomas Hauer

Groeten Bordeaux proeven
Tijdens een reportage over wijn moet er natuurlijk ook geproefd worden...

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet