Diversen

Karting: Diversen: Primeur: Max Timmermans naar Engels top team!

BMC6

Max Timmermans zal in 2014 voor het Engelse Dan Holland Racing rijden. Na een mooi seizoen in 2013 met de BMC titel en deelname aan het WK in New Orleans zal Timmermans aan zijn laatste jaar in de Junioren beginnen.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Na opnieuw een sterk jaar in het BMC, BNL en Europees kampioenschap zal Timmermans verhuizen naar één van de snelste teams die de kartwereld rijk is. Sean Babbington, Philip Morin, Barrie Pullinger,... allemaal haalde zij grootse successen met DHR op internationaal vlak. Wie weet kunnen we volgend jaar ook Max Timmermans aan dat lijstje toevoegen.

"De overstap naar Dan Holland Racing kwam er door interesse in het SuperOne kampioenschap in England dat was helaas niet konden rijden in dienst van Team TKP" vertelt een enthousiaste Max Timmermans tegenover AUTOSPORT.nl

BMC6 2

"In 2013 hebben we een super jaar gehad met als resultaat kampioen in het Belgisch Kampioenschap en vijfde in op het Europees Kampioenschap, hiervoor wil ik uiteraard Ton Vink, Jacco Van Dijk, Dirk Honig, Danny Hendrickx en mijn ouders en sponsoren bedanken om dit waar te maken."

"Volgend seizoen gaan we deelnemen aan het Europees Winterkampioenschap te Campillos. Daarnaast rijden we de SuperOne, Europees Kampioenschap en de BNL. Een super leuke kalender dus. Na veel goede seizoenen te hebben gehad in de BMC en het NK kijk ik er naar uit om aan de SuperOne te beginnen, het is voor ons een nieuwe uitdaging om deel te nemen aan een groot kampioenschap in het buitenland waar het niveau erg hoog ligt."
Het wordt voor Timmermans het laatste jaar Junior Max "We doen nog een laatste jaar Junioren met als ambitie te winnen in de BNL, en top 3 op het EK te halen. Het SuperOne kampioenschap zien we als een leerschool" vult zijn vader aan. "Het is een hoogstaand kampioenschap met series op zaterdag en een pre finale en finale op zondag. Bovendien leren we zo weer nieuwe banen kennen en kunnen we ook op dat vlak ervaring opdoen!"

Op vier en vijf januari staat Timmermans al aan de start van zijn eerste wedstrijd in Engeland. Dat is op het PF International circuit, een baan waar ook de Eurochallenge regelmatig een wedstrijd heeft. Geen onbekend terrein dus voor het Belgisch talent.

"Na 8 jaar stopt nu mijn samenwerking met mijn vaste monteur Danny. Ik zou hem graag willen bedanken voor de vele mooie jaren. Gezien zijn beroep is het niet haalbaar om het komende jaar nog voor mij te sleutelen in Engeland. Hij heeft mij van kleins af aan tot nu geholpen, daarom zag ik hem niet enkel als monteur maar ook als tweede vader. Ik weet dat ik niet de makkelijkste piloot ben om mee samen te werken maar we hebben wel ons doel gehaald en dat was om deel te nemen aan het WK. Bedankt Danny!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet