GT

GT: GT4 European Series maakt kalender 2014 bekend

480-ekris-bmw-silverstone

De organisatie van de GT4 European Series heeft de kalender voor het seizoen 2014 bekend gemaakt. De afgelopen twee maanden is achter de schermen hard gewerkt aan de plannen die tijdens de Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoor bekend werden gemaakt en vandaag kon de organisatie een interessante kalender met zes data presenteren. Het komende seizoen zal de GT4 European Series tijdens de meetings van de Blancpain GT series en het Italiaanse GT kampioenschap in actie komen.


Tekst: Marcel ten Caat
Foto: Jakob Ebrey

In oktober werd nog meegedeeld dat races op Silverstone, Zandvoort, Spa-Francorchamps, Magny-Cours en Mugello op het programma stonden. Afgelopen week bleek uit de voorlopige FIA kalender dat Magny-Cours en Mugello toch geen plek hadden op de kalender maar dat de klasse in Misano zou gaan rijden. Op de vandaag gepresenteerde kalender kwam daar nog een afsluitende race van het seizoen op Monza bij.

De nieuwe GT4 European Series gaat in het weekeinde van 10-11 mei van start op Misano. Vervolgens maakt de serie een trip door Europa via Zandvoort, Spa, Paul Ricard en de Nürburgring om uiteindelijk weer in Italië te eindigen.

Naast de kalender maakte de organisatie ook een aantal wijzigingen bekend. Zo zullen er, in tegenstelling tot de afgelopen jaren in het HDI-Gerling Dutch GT Championship, voortaan twee races van een uur worden verreden en zijn er naast Pro-Am combinaties ook Am-Am combinaties toegestaan in 2014. Inmiddels zouden al 25 teams interesse hebben getoond in het nieuwe kampioenschap.

Kalender GT4 European Series 2014
10-11 mei Misano, Italië
4-6 juli Zandvoort, Nederland
24-26 juli Spa-Francorchamps, België
30-31 augustus Paul Ricard, Frankrijk
20-12 september Nürburgring, Duitsland
25-26 oktober Monza, Italië

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet