Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: Dario Franchitti spreekt voor het eerst in het openbaar

Sinds zijn crash in Houston heeft Dario Franchitti vanmiddag op een persconferentie in Indianapolis voor het eerst in het openbaar gesproken.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Indycar

2013 Franchitti Kanaan
Franchitti bezorgde boezemvriend Tony Kanaan een zitje bij Ganassi.  Het deed toch wel pijn.

Dario Franchitti spreekt voor het eerst in het openbaar
Sinds zijn crash in Houston heeft Dario Franchitti vanmiddag op een persconferentie in Indianapolis voor het eerst in de VS in het openbaar gesproken. Franchitti bedankte de media tijdens zijn herstelproces voor hun aandacht. Het maakte zijn gedwongen afscheid wat lichter te maken.
Twee dagen nadat de doktoren Franchitti verteld hadden, dat zijn actieve carrière definitief over was lichtte hij teambaas Chip Ganassi in. Gedurende de persconferentie sprak Franchitti over de hoogte- en dieptepunten tijdens het herstelproces. Het moment dat hij niet langer meer kon racen deed hem het meeste pijn. "Ik realiseerde mij hoeveel ik zou moeten gaan missen van hetgeen ik het liefste deed. Ik wilde graag dat Tony Kanaan in mijn auto zou gaan plaats nemen. Toen dit bekend gemaakt werd, realiseerde ik mij dat dit de harde realiteit was." verklaarde Franchitti.

Op de vraag wat het mooiste moment in zijn carrière was antwoordde Franchitti als volgt""In 1991 was Charlie Kimball 6 en ik ongeveer 21. Ik reed in de Vauxhall Junior klasse. In de laatste wedstrijd moest ik gewoon het kampioenschap winnen en dat deed ik. Daardoor werd Jackie Stewart op mij opmerkzaam en dit bracht de bal aan het rollen. Geloof het of niet maar dit was het meest beslissende moment in mijn carrière.

Franchitti weet nog niet exact wat hij gaat doen, maar een rol als TV commentator of adviseur bij Ganassi Racing lijkt het meest voor de hand liggend. Indien Franchitti de kans kreeg om weer te gaan racen dan zou een vierde Indy 500 overwinning hoog op zijn verlanglijstje staan evenals een deelname aan de 24U van Le Mans.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet