Formula E

Formule E: Formule E ondertekent contract voor Putrajaya Formule E-wedstrijd

In aanwezigheid van de Maleisische Minister President( Dato Sri Mohd Najib Tun Razak) werd vandaag het contract getekend voor de tweede Formule E-wedstrijd, die op 18 oktober 2014 in de Maleisische stad Putrajaya zal plaatsvinden.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Formule E

2013 Maleise MP Agag

Formule E ondertekent contract voor Putrajaya Formule E-wedstrijd.
In aanwezigheid van meer dan 150 gasten werd vandaag het contract tussen de Formule E-organisatie en de Maleisische stad Putrajaya ondertekend. Het circuit van Putrajaya zal de vele kenmerken van deze stad omvatten.

De Maleisische Minister President: "Ik ben verheugd dat ik vandaag hier de Formule E-wedstrijd bekend kan maken en deze opmerkelijke auto mag onthullen. Ik geloof dat dit een veel betekenend evenement gaat worden. Niet alleen gezien vanuit het perspectief dat dit een exclusieve wedstrijd voor elektrische race-auto's maar ook voor Maleisië is dit een bewijs van vertrouwen om als gastheer van dit evenement te mogen fungeren. Elektrische auto's zijn de auto's van de toekomst en vertegenwoordigen de volgende generatie van de globale gemeenschap."

Alejandro Agag over het feit om een wedstrijd in Maleisie te organiseren: "Maleisië is een grote toeristische bestemming en is één van de hoofdrolspelers in de wereld van het ecotoerisme. En gezien Maleisië's aandeel in de auto-industrie en de ervaringen met de logistiek van de autosport is dit een ideale keuze. Wij zijn erg verheugd dat we op de volledige steun van de Maleisische regering en de lokale autoriteiten mogen rekenen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet