Formido Swift Cup

Formido Swift Cup klaar voor achtste seizoen

480 koebolt 6163

Nog voor 2013 ten einde is heeft de Formido Swift Cup de organisatie voor seizoen 2014 al helemaal op orde. Dé opstapklasse voor racetalent begint aan haar achtste seizoen op rij en dat is uniek te noemen. "Alle betrokken partijen werken inmiddels al zeven jaar nauw samen en zijn nog steeds enthousiast over het concept", verklaart cup-coördinator Claudette Sommers het langdurige bestaan van de Formido Swift Cup. "Elk jaar weer laten zeer jonge rijders, soms pas 15 jaar, hun talent zien en dat is precies wat we met onze cup beogen. In 2013 raceten Max Koebolt en Boris Kolff bijvoorbeeld al direct naar het podium, een prestatie van formaat. Bovendien zien we dat onze coureurs ook in het vervolg van hun carrière uitstekend presteren. We kijken reikhalzend uit naar het nieuwe talent dat ongetwijfeld in 2014 weer naar voren komt!"

Met organisator Circuit Park Zandvoort / NAV, cup-coördinator Claudette Sommers en hoofdsponsor Formido heeft de Swift Cup een zeer stabiele fundering. Het is uniek te noemen dat een opstapklasse in de autosport zeven jaar lang dezelfde basis heeft en daar komt nu zelfs nog een achtste seizoen bij. Formido blijft de naamgevend cupsponsor en Yokohama verzorgt opnieuw de banden, terwijl de techniek ook in 2014 verzorgd wordt door Intrax. Net als in 2013 zijn er twee klassementen, één voor Swifts van model 2012 en de andere voor model 2011. Ook zal de organisatie weer zorgen voor een uitstekend promotieplatform voor de klasse.


480 hunzerug 8539

Format
Het raceformat blijft met twee en waar mogelijk zelfs drie races van 30 minuten per evenement ongewijzigd. De startopstelling voor alle races wordt tijdens de kwalificatie van 20 minuten bepaald, waarbij de beste tijd van een rijder de startpositie voor race 1 geeft en de op één na beste tijd die voor race 2, etc.. Deelname in de Formido Swift Cup is ook nu weer mogelijk voor rijders vanaf vijftien jaar.

Formido Swift Cup de ideale basis
Dat de Formido Swift Cup een uitstekende klasse is om aan je autosportcarrière te beginnen wordt nog wel het beste duidelijk aan de hand van de successen van de rijders uit voorgaande seizoenen. Zo werden Niels Langeveld en Marcel Dekker later ook kampioen in de Dutch Renault Clio Cup, een klasse waar zeer ervaren coureurs deelnemen. Bart van Os, Swift-kampioen 2011, werd in 2013 kampioen in de Formule Ford. Maar de lijst met successen is veel groter, want ook Jeroen den Boer (kampioen 2008), Pieter Schothorst (kampioen 2009) en Max Braams vieren successen in de klassen waarin zij na hun debuut in de Formido Swift Cup deelnamen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet