WTCC

WTCC: Groeten uit Versailles (teampresentatie Citroën)

131217 Groeten Facade
Voor de gelegenheid had Citroën ook wat oudere rallyauto's geëxposeerd, vlnr twee maal C4, C2 Super 1600 en Xsara Kitcar

In het hoofdkwartier van Citroën Racing in Versailles presenteerde het Franse merk gisteren de sportplannen en -teams voor het seizoen 2014. Met twee WK-programma's in de rallysport (met de DS3 WRC) en de toerwagens (met de C-Elysée WTCC) krijgt de afdeling van sportdirecteur Yves Matton het volgend jaar erg druk. Natuurlijk wordt er gewaarschuwd voor al te hooggespannen verwachtingen voor wat betreft het WTCC. "In de tweede seizoenshelft willen we een race winnen", aldus Matton, maar dat gelooft natuurlijk niemand. Ook Yvan Muller komt beslist niet om alleen maar leuk mee te rijden. In de rallysport heeft men met Kris Meeke en Mads Østberg twee nieuwe fabrieksrijders, van wie goede resultaten worden verwacht. AUTOSPORT.NL was er in Versailles bij en keek rond.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

131217 Groeten DS3R1 enR3

Klantenauto's voor de rallysport: DS3 R3 (voorgrond) en R1 (achtergrond).

131217 Groeten Gespreksronde WRC

Interviewronde met vlnr Jonas Andersson, Mads Østberg, sportdirecteur Yves Matton, Citroën-bestuurslid Arnaud de Lamothe (tussen 2005 en 2010 directeur van Citroën Nederland, tegenwoordig directeur marketing, communicatie en autosport), Kris Meeke en Paul Nagle.

131217 Groeten Gespreksronde WTCC

WTCC-gespreksronde met vlnr Yvan Muller, Sébastien Loeb, Matton, de Lamothe, José-Maria López en technisch directeur Xavier Mestelan-Pinon van Citroën Racing, alsmede de presentatrice van de persconferentie.

131217 Groeten WTCC team

Het WTCC-team met (achterste rij vlnr) Matton, Muller en de Lamothe en (voorste rij vlnr) Loeb, Mestelan-Pinon en López.

131217 Groeten Pechito

'Pechito' López kwam rechtstreeks uit Argentinië en had mede vanwege de gebruikelijke files op de périphérique nog net tijd om een Citroën-shirt aan te trekken.


131217 Groeten Interview Loeb

Sébastien Loeb werd constant omringd door journalisten. Een Ipad als opname-apparaat blijkt overigens niet echt handig.

131217 Groeten C-Elysee

C-Elysée WTCC (althans de show-auto) voor het pand van Citroën Racing.

131217 Groeten Eclairs

Zelfs de éclairs voor bij de koffie waren in stijl.

131217 Groeten DS3 R5

De DS3 R5 voor de rallysport wordt vanaf 1 maart gehomologeerd.

131217 Groeten Versailles Lineup

DS3 R5, DS3 WRC en C-Elysée WTCC voor de ingang.

 

 

 

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet