Sportscars

Sportscars: Honda met AGR en Fernandez Racing naar de ALMS

Andretti Green Racing en Fernandez Racing breiden in 2007 hun activiteiten naar de American Le Mans Series uit. Eerder dit seizoen maakte Honda reeds bekend met de Acura motor in de American Le Mans Series te stappen.

tekst Willem J. Staat

 Honda Acura

Honda ondersteunt in 2007 AGR, Fernandez Racing en Highcroft Racing officieel in de American Le Mans Series. Porsche krijgt zware concurrentie in de LMP2 categorie. Foto; Honda


Honda officieel naar de ALMS
Porsche krijgt volgend seizoen in de ALMS LMP2 klasse concurrentie van de Honda Acura motor. Maar liefst drie teams krijgen de beschikking over deze motor, namelijk Andretti Green Racing, Fernandez Racing en Highcroft Racing. Andretti Green Racing en Highcroft Racing hebben de beschikking over twee gloednieuwe Courage C75 chassis. Bij deze twee teams zal HPD zich volledig op de chassis-ontwikkeling concentreren. Fernandez Racing krijgt de beschikking over een Lola B05/40 chassis en zal zich op de ontwikkeling van de Acura Motor concentreren. Ook is er een contract met Michelin voor dit project afgesloten. XM Satellite Radio breidt de sponsoractiviteiten voor Andretti Green Racing van de IRL naar de ALMS uit, terwijl Lowe's als sponsor van Fernandez Racing vanuit de GrandAm-series eveneens mee overstapt naar de American Le Mans Series.

De rijders combinaties worden later dit jaar bekend gemaakt. Fernandez Racing stapte dit jaar eveneens in het GrandAm kampioenschap en teameigenaar Adrian Fernandez won enkele weken geleden samen met de Braziliaan Mario Haberfeld op Mid Ohio. De Andretti's dromen reeds jaren van een langdurig sportscarproject, want Mario, Michael en Marco willen dolgraag nog een overwinning van de 24 Uren van Le Mans op hun CV bijschrijven. De Honda LMP2 motor zal bij de 55e editie van de 12 Uren van Sebring in 2007 zijn debuut maken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet