WTCC

WTCC: Tom Coronel in 2014 aan de start met ROAL-Chevrolet Cruze

131213 WTCC Coronel Macau trophies
Heeft Coronel in 2014 opnieuw reden tot juichen met trofeeën?


Met de inzet van twee Chevrolet Cruze racewagens verzekeren ROAL Motorsport en de coureurs Tom Coronel en Tom Chilton zich van deelname aan het FIA WTCC 2014. Het wereldkampioenschap voor toerwagens rijdt komend jaar onder een nieuw reglement. Deelname met de BMW, waarmee de Nederlander de afgelopen jaren zo succesvol was, is dan niet langer mogelijk. De Engelse preparateur RML bouwt nu op basis van die nieuwe reglementen een serie Chrevolets Cruze en twee van die bolides rijden in 2014 bij ROAL Motorsport. Voor dit Italiaanse racebedrijf van (oud BMW-coureur) Roberto Ravaglia en Aldo Preo een hele overstap, want sinds de start in 2001 racet ROAL Motorsport alleen maar met BMW-modellen.

Tekst en foto's: PR

De 41-jarige Tom Coronel kan zijn geluk niet op. "Alles was er zeker op gericht om nog een jaar in deze belangrijke toerwagenklasse uit te komen. Langzaam maar zeker sprongen steeds meer lichten op groen, maar uit ervaring weet ik dat je daarmee nog geen zekerheid hebt. Die is er nu wel. En ruim van te voren. Ook dat is wel eens anders geweest. Mede door de steun van mijn trouwe sponsors: McGregor, TW Steel -big in oversized watches-, Valvoline en als nieuwe bedrijven Dé autoverzekeraar AllSecur en Amando -What Men Do- kunnen wij deze belangrijke stap zetten."

Professioneel
Duidelijk opgelucht vervolgt Tom: "Afgelopen weekend mocht ik in Munchen bij BMW de eerste prijs in de Sports Trophy 2013 ophalen en daar vormde mijn deelname aan het WTCC 2014 een regelmatig terugkerend gespreksonderwerp. Hoewel het toen nog niet zeker was, voelde ik dat het de goede kant opging. Roberto en Aldo waren positief, maar uit ervaring weet ik ook hoe moeilijk het kan zijn om juist die laatste beslissingen te nemen. Met Tom Chilton heb ik naast een ervaren teammaat ook een goede vriend binnen het team. Hij heeft ook al de nodige ervaring met het rijden in de Chevrolet. Verder ben ik enthousiast over de verdere samenwerking met ROAL Motorsport. Professionele jongens die weten waar ze mee bezig zijn en dat ook iedere keer weer bewijzen. Het is echt super dat ik weer een jaar op het hoogste toerwagenniveau mag racen. Ik ben vanaf het begin actief in dit kampioenschap en trots er weer een jaar bij te zijn. Ik heb er zin in en kijk er naar uit!" aldus Coronel. Die in 2014 ook kan rekenen op de ondersteuning van: AkzoNobel stickerfixtm , Equinix, De Wild Multi Print Solutions, Bouwgroep Dijkstra Draisma, Intrax en Super-B.

131213 WTCC Coronel helm
Naast zijn reguliere partners vond Coronel voor 2014 ook enkele nieuwe sponsors

Dakar
Deze vroege beslissing heeft voor Tom Coronel nog een ander voordeel. Hij kan zich nu volledig focussen op zijn volgende uitdaging. Eind dit jaar en in de eerste weken van januari reist hij als vliegende reporter voor RTL mee in de Dakar-karavaan. Ook nu verzorgt hij daarbij de achtergrond verhalen vanuit het veld in de door Allard Kalff gepresenteerde dagelijkse uitzendingen.

ROAL Motorsport
ROAL Motorsport verzekert zich met Tom en Tom van twee succesvolle coureurs, van wie de Engelsman dit jaar met een Chevrolet als vijfde in het kampioenschap eindigde en de Nederlander als tiende. Teammanager Roberto Ravaglia wist dat BMW hem voor een volgend WTCC kampioenschap geen geschikte auto kon leveren en ging op zoek naar een alternatief. Dat vond hij bij RML en de nieuw gebouwde Chevrolet Cruze. Overigens blijft de Italiaan zijn 'huismerk' wel trouw, want hij komt met BMW uit in de GT Series.

131203 WTCC Cruze
De door RML gebouwde Chevrolet Cruze volgens de WTCC-regels voor 2014

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 12 december 2013 10:50

  Mooi nieuws.

  • 0
  • 0
   
  Edwin de Jong 12 december 2013 21:05

  Top inderdaad! Hoopte stiekem even op de DTM BMW maar dit is natuurlijk geweldig nieuws!

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet