Sportscars

Sportscars: Eerste Porsche Tests voor Mark Webber

Bij Porsche heeft men het 2013 testprogramma voor de Porsche LMP1 nu volledig afgesloten. De laatste ronden werden in het Portugese Portimao afgelegd. Begin 2014 wordt het testprogramma hervat. Porsche AG zal in het WEC dat in april begint twee auto's inzetten. Hoogtepunt is natuurlijk de 24U van Le Mans.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Porsche

Webber 1
Het uitgebreide Porsche LMP testprogramma werd voor 2013 afgesloten.


Eerste Porsche tests voor Mark Webber
Mark Webber heeft op het Autodromi Internacional di Algarve zijn allereerste ronden in de Porsche LMP1 afgelegd. Hoewel de Australiër tot 1 januari 2014 bij Red Bull onder contract staat, verleende zijn huidige werkgever speciale dispensatie. Naast Mark Webber zullen ook Timo Bernhard, Neel Jani en Romain Dumas voor het merk uitkomen.

Mark Webber: "Het was voor mij een behoorlijk intense ervaring. Hierbij wil ik Red Bull bedanken dat zij mij de kans gegeven om zo snel mogelijk bij dit project betrokken te zijn. Voor ons allemaal is dit een erg belangrijke stap. Dit stelt mij in staat om sneller binnen het team te integreren en aan de ontwikkeling van de LMP1 bij te dragen. Er is nog een lange weg te gaan en er zal hard gewerkt moeten worden. Ik heb daar geen misvattingen over. Hoofd LMP1 projectleider Fritz Enzinger waardeerde de goodwill van het Oostenrijkse F1 Team. "Ik ben verheugd dat ik zo vroeg over Mark kon beschikken. Red Bull Racing heeft ons daar bijzonder mee geholpen"

Tijdens de tests op Estoril werd er aan de wielophanging gewerkt en werden er bandentests voor Michelin uitgevoerd. Eerder had men de circuits van Magny Cours, Monza, Paul Ricard en de Eurospeedway bezocht. Enzinger bevestigde dat er tussen de eerste roll out in juni en nu behoorlijk veel vooruitgang was geboekt. "Elke kilometer was belangrijk voor ons, nieuwe geleverde data betekende een stap vooruit in de ontwikkeling. Het gehele team heeft hard gewerkt maar tot aan de start in Silverstone medio April zal er nog veel werk verricht moeten worden" aldus projectleider Enzinger.

Webber 2

Eerste kennismaking voor Mark Webber met de Porsche LMP1.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet